Dakterrassen van New York

Een bovenaanzicht van New York: in de stad die nooit slaapt zijn rustige plekken een zeldzaamheid. Maar op sommige daken van de Big Apple hebben enkele gelukkige New Yorkers hun eigen idyllische groene oase kunnen creëren. De sterfotograaf Charles de Vaivre heeft het hogerop gezocht om ons een kijkje te gunnen in de meest spectaculaire Rooftop Gardens van deze metropool.

new-york_roof-top-garden_book-cover
Verschenen bij uitgeverij teNeues Verlag, foto Charles de Vaivre, EUR 49,90
new-york_roof-top-garden_upper-eastside_park-avenue

Zwartgroene symphonie

Park Avenue Penthouse in Upper East Side. Dit dakterras in Frans-romantische stijl ligt in de sjieke wijk Upper East Side. Het discrete zwarte meubilair en de rustieke bakstenen muren vormen het perfecte decor voor het intense groen van de planten!

new-york_roof-top-garden_SoHo_west-houston-street

Industrial Chic

West Houston Street Penthouse in SoHo. Veel hout en vrij zicht op de Empire State Building: deze tuin in het centrum van de modieuze wijk SoHo verleidt door zijn moderne outdoor meubels die mooi opgaan in de stedelijke omgeving.

new-york_roof-top-garden_carnegie-hill_madison-avenue_penthouse

De perfecte blik

Madison Avenue Penthouse in Carnegie Hill, overdag. Deze minimalistische daktuin op de Madison Avenue biedt een adembenemend panorama: van hieruit kun je niet alleen genieten van de skyline van Manhattan maar ook van het enorme Central Park! Of het nou dag is….

new-york_roof-top-garden_carnegie-hill_madison-avenue-penthouse_night

of nacht, wanneer de miljoenenstad een fonkelende lichtjeszee wordt.

new-york_roof-top-garden_upper-eastside_fifth-avenue_penthouse

Filmische ontspanning

Fifth Avenue Penthouse in Upper East Side. Echte glamour vind je op de beroemde Fifth Avenue: wit marmer en extravagant meubilair geven het terras de flair van een oude Hollywoodfilm. Het terras met de moderne gebouwen van Upper East Side op de achtergrond levert een unieke sfeer op.

new-york_roof-top-garden_williamsburg_penthouse

Voortrekker

Williamsburg Penthouse in Brooklyn. In de nieuwe trendy wijk Williamsburg in Brooklyn zijn nog niet zoveel dakterrassen. Maar dit terras heeft het helemaal: van hieruit heb je niet alleen een prachtig zicht op de daken van Manhattan, maar ook op de Brooklyn Bridge, een van de bekendste symbolen van de metropool.

new-york_roof-top-garden_hells-kitchen-penthouse

Contrasten

Hell’s Kitchen Penthouse in Manhattan. Tussen de reusachtige gebouwen van Hell’s Kitchen in Manhattan ligt een oase van rust: de pastelkleuren van berken, lavendel, petunia’s en loungemeubels lopen in elkaar over en zorgen voor een rustgevende, vredige stemming.

Foto’s © 2011 Charles de Vaivre

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline