Hoteltip: Whitepod in de Zwitserse Alpen!

Westwing Magazine presenteert een bijzonder hotel in Zwitserland dat ecologisch verantwoord is én alle luxe van een sterrenhotel heeft: het Whitepod hotel. Laat je verwennen in een uniek eco-luxury hotel, kom helemaal tot rust en geniet van de natuur!

Whitepod_S_Inside_summer

Natuurbehoud en luxe

Het Whitepod hotel is gelegen aan de voet van de Dents du Midi in de Zwitserse Alpen en werd geopend in 2004. De filosofie van het hotel is dat natuurbehoud, luxe en comfort heel goed samengaan.

Om te beginnen is er de architectuur van het hotel. De kamers zijn geen gewone kamers, maar “pods”, een soort iglo’s. Deze solide, bolvormige constructies hebben maar weinig materiaal nodig. Bovendien zorgt de vorm voor een optimale luchtcirculatie en energiebesparing.

Whitepod_Night_pod
Whitepod_hotel_2015_16
De pods staan op houten dekken, zodat de natuur intact blijft. Bovendien kunnen de pods gemakkelijk weer worden afgebouwd.

Maar het hotel doet nog meer voor het milieu. Het Whitepod hotel controleert het water- en energieverbruik en recyclet het afval. Verder koopt het hotel zoveel mogelijk lokale producten in.

Ook streeft het hotel ernaar het gemotoriseerde vervoer zo veel mogelijk te beperken. Bij wijze van experiment nodigt het hotel de gasten daarom uit om te voet naar hun pod te gaan, een wandeling van ongeveer 15 minuten.

Whitepod_hotel_panoramisch-uitzicht
Met slechts 15 pods is het Whitepod hotel een kleinschalig en exclusief resort

Een luxe resort

Deze kleine moeite wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de werkelijk schitterende omgeving en een top-service. De pods zijn gelegen op 1400 meter hoogte op eigen terrassen van 150 m2, en hebben een adembenemend uitzicht op het meer van Genève.

Whitepod_View_East

Elke pod is een knusse cocon van 40 m2 met panoramisch uitzicht op de bergen. Ze zijn met zorg individueel ingericht met tweedehands meubilair uit de regio en gerecycled materiaal in een Scandinavisch design.

De pods worden verwarmd door een houtkachel. Knusse zachte vellen op de vloer en op de fauteuils zorgen voor extra warmte. Royale gordijnen in aardekleuren hangen aan beide zijden van de panoramische ramen.

Whitepod_hotel_podDeluxe

Op de kingsize bedden liggen luxe organische linnen, stoere legerdekens en fijne kussens.

Iedere pod heeft een complete badkamer, die volledig is ingericht met hout uit nabijgelegen bossen.

Untitled2
Westwing-Whitepod
In het midden van het kamp staat een gerenoveerde chalet, waar het ontbijt en snacks geserveerd worden. Het Whitepod hotel heeft ook een Finse sauna en een spa waar je verschillende soorten massages kunt boeken.
Untitled23
De receptie en het restaurant bevinden zich in de iets lager gelegen Cerniers chalet. Het restaurant serveert regionale- en seizoensgerechten.

Wat je nog meer kunt doen in het Whitepod hotel? Hiken, in de sneeuw wandelen, tochten met de hondenslee maken, paragliden, skieën en nog veel meer. Het hotel biedt zijn gasten zelfs de luxe van privé ski-pistes van 7 kilometer en twee liften.

Photo credits © Whitepod hotel & Micha Riechsteiner

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app