Hotspot: Mama Kelly

Westwing sprak met ondernemer én doorgewinterd horecabeest Rein Rambaldo (42) over zijn laatste project, Mama Kelly. Een urban bistro in Den Haag waar je je tegoed kunt doen aan kip of kreeft in een spectaculaire ambiance met industriële allure. Rein, die alleen maar meebouwt aan succesformules, heeft het concept voor dit restaurant van A tot Z bedacht. Lees hier alles over Mama Kelly en check op onze FB-pagina hoe je kans maakt op een diner bon t.w.v. €100,-!

6

Kun je wat vertellen over je achtergrond?

“Ik ben een echte horecaman. Van specialiteitenrestaurants tot discotheken, ik heb eigenlijk alles wel gedaan op dat vlak. Daarnaast had ik ook al van jongs af aan een enorme passie voor ontwerpen. Alleen had je toen ik jong was nog geen Jan des Bouvrie academies. De kunstacademie vond ik dan weer te kunstzinnig. Daarom ben ik alle facetten van het horecawezen doorgelopen. Ik heb verschillende type zaken gehad, die ik in 2005 weer verkocht. De behoefte om te ontwerpen werd namelijk steeds groter.”

1

En toen ben je de horecafabriek begonnen?

“In 2009 ben ik heel oldschool vanaf de zolderkamer de horecafabriek gestart. Ik had totaal geen kennis van zaken, maar kwam er al snel achter dat ik met mijn passie in combinatie met alle horecakennis die ik in de loop der jaren had opgedaan heel ver kwam. Met de horecafabriek creëer ik niet alleen maar een mooi jasje voor horecazaken. We kijken naast interieur ook naar de doelgroep en naar het product dat wordt verkocht. Het gaat om de hele beleving eromheen. Dat is het DNA van de Horecafabriek, we bieden een hele formule aan. Ik merkte ook dat ik klanten ging uitzoeken die deze passie ook delen.”

2

Zo kwam je bij Mama Kelly

“Met Mama Kelly wilde ik bouwen aan een merk. Het pand was vroeger het ketelhuis van de Caballero fabriek. Hier werden alle olietanks aangestuurd. Dit ketelhuis is een begrip in Den Haag. Maar, ik wilde voorkomen dat mensen zouden denken dat we een soort kantine zijn voor iedereen die in de fabriek werkt.

 

Ik wilde geen kantine-restaurant openen.

 

 

Dit begint met de naam. Er bestaan wel dertig “Ketelhuizen”. De naam Mama Kelly – geïnspireerd op de Engelse band Status Quo – spreekt tot de verbeelding. Toen ik de naam had bedacht, heb ik deze naar 10 mensen gemaild. Ik kreeg compleet verschillende reacties terug. Van positief tot negatief. Toen wist ik: dit is een goede naam. Mensen vinden er iets van.”

4

Wat maakt Mama Kelly zo bijzonder?

“Mama Kelly is een plek waar altijd iets gebeurt. We hebben hier vaak genoeg een DJ staan. Ook hebben we de meest flamboyante jongen in heel Den Haag bij de deur staan, Giovanni. Hij is een soort door bitch. Daarnaast draait het bij ons om authenticiteit, om puurheid. Als je bij ons kip eet, dan krijg je ook echt kip. Je vindt dan geen hele flipperkast aan andere producten op je bord. Of het nu gaat om de inrichting, de menukaart of het personeel, ik verlies de doelgroep nooit uit het oog. Je kunt een heel modern concept ontwikkelen, maar als je doelgroep er niet van houdt, moet je daar heel ver bij uit de buurt blijven.”

5

Hoe ver gaat jouw inbreng bij een project?

“Deze vraag stel ik mezelf geregeld: hoe ver ga je nou? Toen ik ooit begon met de Horecafabriek heb gezegd: ik bouw alleen maar mee aan succesvolle formules. Het gaat om details. Een mooi interieur creëren is prima, maar uiteindelijk moet je jezelf kunnen onderscheiden. Dit begint eigenlijk bij de ondernemer. Ik ben veel ondernemers tegengekomen die geen duidelijk concept voor ogen hadden. Dan denk ik: als je zelf al niet eens weet wat je wilt, hoe moet ik het dan weten?

 

Als ondernemer moet je de juiste mensen om je heen verzamelen.

 

 

Als ondernemer is het belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzameld, maar uiteindelijk moet jij degene zijn die bepaalt wat er moet gebeuren. Daar ben je ondernemer voor. Sommige ondernemers laten de kok bepalen wat er op de menukaart terecht komt. Bij ons bepaalt de kok helemaal niks. Dat bepaal ik. De kok is degene die ervoor moet zorgen dat het zo op tafel komt dat mensen terugkomen.”

7

Adres Mama Kelly:
Saturnusstraat 100
2516 AH Den Haag

Website: www.mama-kelly.nl

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline