House Rules aflevering 2: ken je klassiekers

Zit jij ook elke woensdag om 20.30 voor de buis om House Rules te kijken? Wij wel! Deze week begonnen de stellen echt met het verbouwen van elkaars huis. En in House Rules aflevering 2 kwamen ze meteen voor een uitdaging te staan: een huis in een uitgesproken klassieke stijl met een warme en luxe look.

01_houserules_westwing_aflevering-2_classic

In House Rules, het geweldige woonprogramma van Net5, strijden stellen om een hele dikke hoofdprijs: twee jaar hypotheekvrij wonen. En daar moeten ze flink wat voor doen. De stellen verbouwen en stylen elkaars huizen om zoveel mogelijk punten te scoren. Deze week was er in House Rules aflevering 2 een monumentaal pand aan de beurt. En dit werd door de klussende stellen heel wisselend ontvangen. Zou dat wel goed komen?

02_houserules_westwing_aflevering-2_classic

Geen Paleis het Loo

Ook in House Rules aflevering 2 kregen de klussende koppels weer huisregels van de bewoners door. En die kwamen na 90 uur verbouwen niet allemaal even goed naar voren. De woonkamer en keuken werden goed door de bewoners en jury ontvangen. Hier kwam de mix van klassiek, luxe en huiselijkheid het beste samen. De slaapkamer scoorde veel minder punten. Het idee was om hier het gevoel van Paleis het Loo te integreren maar dit kwam in het eindresultaat niet op een stijlvolle manier naar voren.

03_houserules_westwing_aflevering-2_classic

Wijze lessen uit House Rules aflevering 2

Televisie kijken is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is nog veel leuker om je te laten inspireren voor je eigen interieur. Wat zijn de belangrijkste leermomenten uit House Rules aflevering 2?

  • Is het een monumentaal pand? Kijk dan hoe je met de bestaande elementen kunt werken. Behangen over een marmeren wand is hartstikke zonde!;
  • Komen er veel donkere, klassieke meubels in huis? Zorg dan dat de vloer niet te licht wordt;
  • Zijn er ornamenten of is er een schouw? Zet deze dan in de picture. Hiermee benadruk je de klassieke eigen look van het huis.
04_houserules_westwing_aflevering-2_classic

Zo doe je het thuis wel goed!

Wil je in jouw huis net zoals in House Rules aflevering 2 ook dat klassieke gevoel? Maak dan een mix van klassiek en een vleugje modern. We geven je een paar tips:

  • Kies voor openheid in huis waardoor het niet een zwaar bedompt gevoel krijgt. Zeker als je antiek of donkere kleuren in je interieur verwerkt;
  • Ga niet over de top met gouden accenten. Veel goud kan het heel kitsch maken;
  • Weelde is het sleutelwoord. Denk aan patronen in kussens, Perzische vloerkleden en meubels met bijzondere vormen. Ga ook hierbij niet all out;
  • Haal antiek of vintage in huis als eyecatcher. Bijvoorbeeld een klassieke bar cart of grote houten kast in de woonkamer, zoals ook te zien was in House Rules aflevering 2. Dit doet het prachtig!.

 

Leuk toch, hoe House Rules weer voor een boel inspiratie voor je eigen paleisje zorgt! Wat ga jij er thuis van maken?

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline