House Rules aflevering 3: een kindvriendelijk huis

Woensdagavond 20.30 uur is het moment om op Net5 af te stemmen. Dan is Westwing namelijk weer op televisie! De strijd is inmiddels losgebarsten in het leukste woonprogramma van Nederland. Hoe ging het eraan toe in House Rules aflevering 3?

House Rules aflevering 3

Vorige week begon het nog rustig maar in deze aflevering van House Rules is de toon gezet. De wedstrijd is nu echt begonnen! De klussende stellen kregen in House Rules aflevering 3 vrij lage cijfers. Was dat eerlijk of een tactische move? Dat laatste zou goed kunnen, de stellen strijden namelijk om een hele dikke hoofdprijs: twee jaar hypotheekvrij wonen. Wie wil dat nou niet?

House Rules aflevering 3

Wat zijn de huisregels?

De grootste uitdaging in House Rules aflevering 3 was een interieur neerzetten in kindvriendelijke stijl. Natuurlijk waren er ook een aantal andere huisregels om rekening mee te houden. De hoofdlijnen? Natuurlijke tinten, voldoende opbergruimte en een functionele inrichting met een robuuste look.

House Rules aflevering 3

House Rules aflevering 3: de uitdagingen

Er werd behoorlijk wat gesloopt en veranderd en het eindresultaat werd voor een groot deel positief ontvangen. Helaas was er wel wat onenigheid tussen twee klussende koppels. Hierdoor ontstond er een vrij letterlijke scheidingslijn tussen de leefkeuken en de woonkamer. Er zaten twee kleuren verf op de doorlopende muur. Zonde natuurlijk! Ook was de open haard in de woonkamer allesbehalve kindvriendelijk. En de afwerking van de trap liet te wensen over. Hallo scherpe randjes!

House Rules aflevering 3

Zo maak je een kindvriendelijk thuis

Waar kun je zelf rekening mee houden bij het kiezen van een woonstijl die zo kindvriendelijk mogelijk is?

  • Zorg dat de kinderen een eigen plek in de woonkamer hebben. Dit kwam ook in House Rules aflevering 3 naar voren;
  • Let op met ‘sfeermakers’ zoals open haarden. Kleine kinderen zijn vaak te nieuwsgierig om hier vanaf te blijven;
  • Zet een grote kast in de woonkamer –naast de speelplek voor de kids- waar al het speelgoed in opgeborgen kan worden;
  • Plaats breekbare accessoires buiten het handbereik van kinderen, werk kabels weg en let op meubels met scherpe randen. Dek ze af waar mogelijk;
  • Style de kinderhoek in dezelfde look als de woonkamer. Gebruik hier kussens, opbergboxen en meubels voor;
  • Baken de speelhoek in de woonkamer af. Leg er bijvoorbeeld en vloerkleed neer waar de kinderen lekker op kunnen spelen.

 

Wedden dat jij er met deze tips thuis een nog kindvriendelijker interieur van weet te maken dan in House Rules aflevering 3? Zit jij er komende woensdag ook weer klaar voor? Wij kijken met je mee!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline