House Rules aflevering 4: Landelijk met een romantische twist

Woensdagavond 20:30 uur is het moment om op Net5 te stemmen. Dan is Westwing namelijk weer op televisie! De strijd is inmiddels losgebarsten in het leukste woonprogramma van Nederland. Hoe ging het eraan toe in House Rules aflevering 4?

01_houserules_westwing_aflevering-3_romantisch

Waar het vorige week draaide om een kindvriendelijk interieur, hoeft er deze week geen rekening te worden gehouden met de kleintjes. En dat is maar goed ook! Tijdens House Rules aflevering 3 bleek namelijk dat het nog best moeilijk was voor de koppels; het creëren van een kindvriendelijk huis. Van een openhaard die verre van kid-proof was tot een trap met scherpe randjes… het ging niet van een leien dakje! Dat de stellen alles op alles gaan zetten om ook deze week een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, staat vast. Ze strijden immers om een enorme hoofdprijs: twee jaar hypotheekvrij wonen. Wie wil dat nou niet?

02_houserules_westwing_aflevering-3_romantisch

Wat zijn de huisregels?

De grootste uitdaging in House Rules aflevering 4 was om een interieur neerzetten in landelijke stijl, mét romantische twist. Uiteraard waren er ook een aantal andere huisregels om rekening mee te houden. Zo vonden de bewoners het belangrijk dat hun nieuwe stulpje wel genoeg ‘Brabantse gezelligheid’ zou uitstralen. Denk: een grote bank en een fijne openhaard. Genoeg opbergruimte in de hal en slaapkamer zou ook geen overbodige luxe zijn. De andere wensen? Een televisie in de keuken en last but not least… een heuse design wc!

03_houserules_westwing_aflevering-3_romantisch

House Rules aflevering 4: de uitdagingen

Er werd deze aflevering wederom flink gesloopt. Het strippen van de houten trap was verreweg de meest uitdagende klus. De grootste tip waarmee de stellen de steenhard geworden lijmresten uiteindelijk (gedeeltelijk) wisten te verwijderen? Coco Cola! Een andere uitdaging bleek het uitzoeken van de juiste meubels bij de landelijke stijl met romantische knipoog. Een stalen tafel in een landelijk interieur…? Niet de beste keuze volgens de jury.

04_houserules_westwing_aflevering-3_romantisch

Zo creëer je een landelijk interieur met romantische twist:

  1. Kies voor een zacht kleurenpalet. Crème tinten en pasteltinten passen perfect.
  2. Vul je interieur met meubels in natuurlijk materiaal. Denk aan hout, linnen, en katoen.
  3. De landelijke interieurstijl kenmerkt zich door een gezellige sfeer. Creëer dit met persoonlijke items zoals fotolijsten of een grote print van die perfecte vakantie.
  4. Houd er met verlichting rekening mee dat de ruimte een warme sfeer moet ademen. Dit bereik je door te kiezen voor sfeerverlichting.
  5. Met witte meubels in verweerde look, creëer je een romantische knipoog.

 

Wedden dat jij met deze tips een nog mooier landelijk interieur mét romantische twist neerzet dan de koppels in House Rules aflevering 4? Zit jij er komende woensdag weer klaar voor? Wij kijken met je mee!

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline