House Rules aflevering 6: een huis met oude elementen

Woensdagavond 20.30 uur is al een paar weken het moment om Westwing op Net5 te spotten in het leukste woonprogramma van Nederland. Ook tijdens House Rules aflevering 6 was de spanning weer om te snijden.

House Rules aflevering 6

Deze wedstrijd begon met vijf klussende koppels maar na deze aflevering zijn er nog maar vier stellen over. En ook volgende week valt er weer een stel af. Het huis was deze week een grote uitdaging voor de deelnemers. Hierdoor was het resultaat dan ook heel wisselend.

House Rules aflevering 6

Verrassing in de gang

De grote uitdaging was het respecteren van de oudere elementen van het huis, maar het in zijn geheel wel een look van nu geven. In de hal kwam onder het behang een marmerschildering vandaan, in de woonkamer stond een oude wenteltrap en een oude kachel en in de keuken zaten vintage tegeltjes op de muur.

House Rules aflevering 6

Coole keuken

De stijlomschrijving was voor de kluskoppels ook een lastige: ‘sober klassiek en landelijk met een industriële twist’. De keuken viel het beste in de smaak. Hier gaf de jury hoge punten en werden de klussers ook door de bewoners beloond. Voor de keuken werd gekozen voor stoer zwart met een zachtere kleur op de muur. De gele kleur van de antieke tegeltjes kwam terug in de stoelen die aan de lange houten eettafel stonden.

House Rules aflevering 6

Slimme tips voor thuis

Het vinden van de juiste balans is lastig als je oude elementen wil laten shinen en tegelijkertijd wil voorkomen dat het stoffig wordt. Hoe kun je dit in je eigen huis aanpakken?

  • Maak een mix van oud en nieuw. Zo kun je het frame van een wenteltrap bijvoorbeeld in oude staat herstellen en voor een gietijzeren look gaan. De traptreden zelf schuur je op en geef je een bijzondere kleur. Hierdoor wordt het de eyecatcher van de ruimte;
  • Is er een muur met oude tegels of bijzondere ornamenten laat deze kleuren dan terugkomen in de styling. De keuken in House Rules aflevering 6 –gele antieke tegels in combinatie met gele stoelen- is hier het perfecte voorbeeld van;
  • Oudere elementen kunnen soms wat stoffig zijn qua look. Wil je ze toch behouden, benadruk dan niet de warme tonen maar kies juist voor contrast. Kies ook voor een mix van stijlen. Zo kun je klassiek marmer goed combineren met een industriële lamp bijvoorbeeld.

 

Tot volgende week woensdag!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline