House Rules aflevering 8: een warme city chic stijl

Het einde van de klusstrijd komt in het leukste woonprogramma van Nederland nu wel echt heel dichtbij! In House Rules aflevering 8 viel weer een koppel af. En nu zijn er nog maar twee… De afgelopen weken heb je elke woensdagavond om 20.30 uur natuurlijk op Net5 afgestemd. Volgende week is het tijd voor de finale, zit jouw favoriete koppel erbij?

House Rules aflevering 8

Heilige huisregels

In deze op een na laatste episode klusten de laatste drie stellen in een kijkershuis en daar moest behoorlijk wat gebeuren. De belangrijkste huisregels waren:

1. een city chic stijl met wit en beige;
2. een keuken met een ruime werkplek;
3. een slaapkamer met etnische invloeden;
4. een gastvrij gevoel omdat het bij de bewoners altijd een zoete inval is.

House Rules aflevering 8

De puntentelling

Het city chic thema zorgde meteen voor stress bij de klussers want hoe functioneel is zo’n stijl en past dat wel bij een huis waar altijd veel mensen over de vloer zijn? Uiteindelijk was het in House Rules aflevering 8 de slaapkamer die de hoogste punten scoorde. Zowel de keuken als de woonkamer hadden door het gebruik van veel wit toch een te kille uitstraling. Met een halve punt verschil moest het stel dat verantwoordelijk was voor de keuken het programma verlaten.

House Rules aflevering 8

Van de buis naar thuis

Als je in je eigen huis ook de city chic stijl wil toepassen maar de koele look wil vermijden, zijn deze tips precies wat je nodig hebt! De basis van de inrichting kan zeker wit en beige zijn, maar durf ook wat kleur toe te voegen. Bijvoorbeeld met pasteltinten;

1. Een andere goede manier om meer warmte aan een ruimte met rustige kleuren te geven, is hout! Houten meubels zijn een mooie tegenhanger in een kamer met veel wit. Denk aan een grote eettafel of een mooi kastje;
2. Hoogglans en nepleer kan een goedkope ‘city cheap’ uitstraling geven. Ga dus eerder voor banken en stoelen van stof in neutrale tinten dan voor harde of gladde materialen;
3. Ronde vormen geven vaak ook een knusser gevoel dan alleen maar vierkante en rechthoekige shapes. Speel met die afwisseling; In een interieur met weinig uitgesproken kleuren breng je diepte met structuren. Denk aan ingeweven kussens en plaids in plaats van items met gedrukte prints.

House Rules aflevering 8

Woensdag 30 november is het om 20.30 uur tijd voor de spannende finale van House Rules. Zit jij dan weer samen met ons op het puntje van de bank?

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline