House Rules is terug... en Westwing is ook weer van de partij!

Zou jij het doen? Je huissleutel aan een paar onbekenden geven zodat zij jouw stulpje helemaal mogen verbouwen en restylen? Dat is namelijk precies wat er in House Rules gebeurt. Het leukste woonprogramma van Nederland is terug met een vierde seizoen op Net5, en natuurlijk is Westwing in de nieuwe afleveringen ook weer van de partij. Benieuwd wat je dit jaar kunt verwachten? Je leest het hier.

Hoe zat het ook alweer met House Rules?

In dit realityprogramma worden vijf stellen gevolgd met een geheel eigen woonstijl. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze willen allemaal hun huis een make-over geven. Verbouwen is nogal een klus en dat is waar dit programma van Net5 uitkomst biedt. Het idee: elke aflevering nemen de House Rules deelnemers het huis van een van de andere stellen onder handen. De twee koppels die het ’t beste hebben gedaan, nemen het tegen elkaar op in de finale. De House Rules hoofdprijs? Twee jaar lang hypotheekvrij wonen!

De jury

Voor seizoen 4 neemt Airen Mylene de presentatie van House Rules voor haar rekening. Ook Onze Creative Director Odette Simons is weer van de partij en is net als bij seizoen 1, 2 en 3 onderdeel van de House Rules jury. Dit doet zij samen met architect en interieurdesigner Osiris Hertman.

Odette heeft er dit jaar weer net zoveel zin in als bij de vorige seizoenen. “House Rules is zo’n leuk programma doordat de kandidaten zich echt moeten gedragen als een designer, en zelfs meer dan dat. Ze moeten zich niet alleen verplaatsen in de ander, maar ook concurreren met degenen waar ze voor verbouwen. Dat alles onder tijdsdruk en heel veel emoties is een enorme uitdaging.”

 

Osiris legt de lat van dit seizoen hoog. Waar ik op ga letten als jurylid? De creativiteit en eigenheid van de deelnemers. Ik hoop niet dat ze van die standaard interieurs maken die je bijvoorbeeld ziet als je de bouwmarkt in loopt. Eigen input en gewaagde stappen vind ik veel belangrijker. Dat is ook leuker voor de kijker om te zien, omdat ze dan denken; oh dat ga ik thuis ook doen.”

Het moge duidelijk zijn, na het succes van voorgaande jaren wordt dit nieuwe seizoen van House Rules weer het leukste woonprogramma van de Nederlandse televisie. Kijken dus!

Elke dinsdag & woensdag 20.30 op Net5

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline