Interieurblog: Accessorize your Home - Kerst met Sandra

Kerst, of je het nu uitgebreid viert of het juist lekker klein houdt. Je ontkomt er niet aan! De stad is gehuld in lichtjes en versiering en overal gonst het… Wat ga jij dit jaar doen met kerst? Nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde BN’ers, interieurgoeroes, fashionista’s, personal trainers en bloggers kerst vieren! Hoe geef je jouw interieur een kerstgevoel? Wat zijn dé trends? Wat is je favoriete kersthit? We vroegen het 7 interieurbloggers. Sandra van Accessorize your Home is de eerste in de reeks.

sandra-accessorize
Middelste beeld: Hello Lidy

Kerstboom

“Ik houd van simpel en basic en kies altijd voor een kleine kerstboom (een echte natuurlijk) met veel lichtjes en mooi gevormde kerstballen in parelmoer wit met donkergroene linten. Verder ben ik gek op veel hout en groen in huis, zoals vazen vol heerlijk ruikende eucalyptus en kersttakken, de groene kerstboomkandelaars met witte kaarsen en houten kerstelfjes.

Over pure ontwerpen van mooie – voornamelijk Scandinavische – merken en kleine zelfstandige designers, inspirerende binnenkijkers, leuke DIY’s en soms gewoon alleen een mooie foto…

DIY

“Maak zelf ornamenten van zoutdeeg voor in de kerstboom of in de takken. Neem twee koppen bloem, één kop zout en één kop warm water en kneed dit tot deeg wat je daarna uitrolt om je vormpjes uit te steken. Vergeet niet om vóór het bakken met een rietje een gaatje te maken waar je later een lint doorheen kunt halen. Met speciale letterstempels kun je daarna de namen op de vormpjes schrijven en deze gebruiken voor je tafelschikking of cadeaus. Om goed uit te harden bak je de ornamenten (op bakpapier) het eerste uur op 80 graden, tweede uur 100 graden en derde uur 125 graden.”

DIY menu

“Leg een handgeschreven menu voorzien van een takje verse kruiden op een linnen servet op de borden en/of voeg een zelfgemaakt ornament met naam voor de tafelschikking toe.”

kaarsen-accessorize

Kersttrend

“Puur natuur gecombineerd met geometrische vormen. Metalen blijven erg populair en dan vooral de goudtinten zoals messing. Deze zijn heel mooi in combinatie met warme, rijke kleuren als donkergroen of indigoblauw én natuurlijke materialen. Denk hierbij aan houten accessoires, verse groene dennentakken of takken met besjes. Tip: voor kleinbehuisden of mensen die geen zin hebben in een boom in huis: maak met metallic tape een geometrische kerstboom op je muur.”

Kersthit

Driving home for Christmas van Chris Rea

Meer weten? Lees verder op de blog van Sandra!

 

Foto’s: Binti Home
Credits: Flair

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline