It's wedding season! In gesprek met Hanneke van MUCH LOVE

It’s wedding season! En dat betekent: de meest romantische periode in het jaar waarin honderden geliefden elkaar het ja-woord geven. Onder het genot van een zonnetje, een lekker muziekje, een smakelijk hapje & drankje én natuurlijk met een heleboel familie en vrienden. Maar hoe maak je de mooiste dag van jouw leven nu écht perfect? Dát is waar Eva Meester, Suzanne de Lima en Hanneke Eilander van MUCH LOVE komen kijken. Het enthousiaste & creatieve team van MUCH LOVE barst van de ideeën om van jouw bruiloft een uniek & persoonlijk feest te maken. Met een heleboel liefde verzorgen ze de styling op jouw mooiste dag: van kaart tot taart! Een gesprek met Hanneke Eilander van MUCH LOVE.

1

Hoe is MUCH LOVE tot stand gekomen?

Suzanne en Eva hebben elkaar leren kennen op de Vogue academie. Ze delen dezelfde passie en liefde voor mooie dingen. Naast ontzettend creatief en enthousiast, zijn ze dol op het creëren van mooi beeld. Samen hebben ze al veel concepten bedacht en gestyled. Naast bruiloften, loveshoots en editorials voor diverse tijdschriften, hebben ze ook fantastisch beeld mogen verzorgen voor verschillende boeken. “Dat ik nu sinds kort onderdeel ben van dit mooie team ervaar ik als heel bijzonder. Ik ben onwijs trots op ze, en alleen maar super dankbaar dat ze me deze kans gunnen.”

3

Hoe komt een concept voor een bruiloft tot stand?

“Naast de vier stijlen die wij hanteren, gaan we altijd het gesprek aan met het bruidspaar. Wat willen zij? Hoe zien ze hun dag voor zich? Wat zijn hun favoriete kleuren? Aan de hand daarvan werken we een concept uit en wordt het plaatje uniek. Uiteindelijk vormt dit plaatje de leiddraad voor de styling. Vervolgens gaan we ‘echt’ aan de slag en starten we met de ontwerpen voor de trouwkaarten en andere stationery, wordt er contact gelegd met de bloemist, de locatie etc. Op de dag van de bruiloft zijn we zelf aanwezig om alles in goede banen te leiden en een zo perfect mogelijk plaatje neer te zetten. Alles draait om de beleving en de sfeer die het bruidspaar wilt uitstralen.”

2

Hoe zijn jullie tot de 4 stijlen gekomen die jullie aanbieden?

“We hebben gemerkt dat je als bruidspaar vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel om te kiezen, dat ze vaak het overzicht kwijt raken. Wij hebben vanuit die wirwar vier stijlen neergezet, waarvan wij denken dat dit aanslaat. Wil je kleurrijk, dan kies je voor Bohemian, voor pastel is Romantisch jouw stijl, het Nature thema is gebaseerd op natuurlijke kleuren en materialen en thema Chic is subtiel, maar toch rijk met een glamour gevoel. Dit maakt het voor bruidsparen simpeler en zo kunnen ze zorgeloos genieten van de voorbereidingen en van de bruiloft zelf.”

5

Hoe bepalen jullie de stijl van een koppel als ze zelf geen idee hebben wat ze aanspreekt?

“Iedere bruid of bruidegom heeft vaak al wel een beetje een idee qua kleur of stijl. Is dit niet het geval, dan gaan we samen in gesprek en komt er al gauw iets boven wat ze wel of juist helemaal niet willen. Van daaruit brainstormen we verder. En natuurlijk pinnen we ons nooit helemaal vast op 1 stijl, zodat elke bruiloft toch weer een persoonlijke touch krijgt.”

7

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

“Volgens ons ligt inspiratie overal waar je het zien wilt. Je moet er oog voor hebben en ervoor openstaan. Dit kan zijn van een fijne strandwandeling tot een beurs waar de nieuwste trends worden gepresenteerd.”

9

Welke trends zijn hot in de wedding-wereld?

“We merken dat het minimalistische steeds meer in trek is. Dit zie je natuurlijk al in de interieur- en fashionbranche en zal ook zeker gaan toenemen op gebied van styling en vormgeving. Bekijk onze blog op The Pretty Blog maar eens. Ook een festival bruiloft is helemaal hip en trendy.”

6

Hoe zag de mooiste bruiloft die jullie ooit hebben georganiseerd eruit?

“Elke bruiloft heeft iets bijzonders over zich. En elke keer zijn we weer verwonderd over hoe alles met elkaar in harmonie kan zijn, hoe de stijl die we van te voren bedachten zo goed tot zijn recht komt. We hebben enorm genoten van onze styled shoots, maar als we er toch echt eentje moeten noemen is het die van Lasse en Marije Shöne, ook te zien op onze blog.”

Meer MUCH LOVE? Ga naar de website!

 

Credits – Styling: Much Love. // Fotografie: Vier de Liefde fotografie, Nienke van Denderen fotografie en Marit van Buchem fotografie. // Bloemen: Bloom your Life. // Visagie: Très Jolie Visagie. // Taarten: SugarLips Cakes. // Modellen: Athanasia Jessica en Jason, Joe en Nadina. // Locaties: Meelfabriek Leiderdorp, Meelfabriek Zijlstroom, te Werve in Rijswijk en Schaapskooi Ottoland.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline