Foodtrucks zij hot! De lekkerste foodtruck-recepten

Ze reizen het hele land door, zien er zowel van binnen als buiten smakelijk uit. En last but not least: ze hebben lekkers aan boord, héél veel lekkers. We hebben het natuurlijk over foodtrucks! Nee, deze zomer hoef jij je als fijnproever echt niet te vervelen met de vele festivals waar eten, gezelligheid en muziek centraal staan. Foodtrucks zijn helemaal je-van-het. En ook wij zijn fan. Daarom delen wij met jou de lekkerste foodtruck-recepten, die je gewoon thuis kunt maken.

02_foodtruck_recepten

Wat heb je nodig?

01_foodtruck_recepten

Hoe maak je het?

Verhit een grillpan of steek de barbecue aan en grill de minihamburgers 6 minuten. Keer ze regelmatig en om. Leg na 4 minuten op elke burger 1 plakje kaas en laat even smelten. Halveer ondertussen de witte bollen en leg op de onderste helften 1 blaadje romainesla en 1 plakje ontbijtspek. Leg hierop het burgertje en doe er een beetje whisky cocktailsaus op. Leg de bovenkanten erop en serveer met een cocktailprikker erdoor op een kleurrijk servetje.

04_foodtruck_recepten

 

Wat heb je nodig?

03_foodtruck_recepten

 

Hoe maak je het?

Snijd de avocado doormidden, verwijder vervolgens de pit en de schil. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Snijd de paprika in kleine blokjes en meng dit met de uitgelekte maïs in een kom. Voeg de komijn, het paprikapoeder en een snufje peper toe en roer het mengsel goed door elkaar. Bestrijk de ene helft van de wrap met de avocado. Schep er daarna wat van het paprika-maïs mengsel op. Verdeel de kaas erover en klap de wrap dicht. Verhit een klein beetje boter of olie in een koekenpan en bak de gevulde wrap aan beide kanten lichtbruin en zorg dat de kaas goed smelt. Haal hem uit de pan en snijd de wrap als het ware in pizza punten. Serveer met wat zure room.

06_foodtruck_recepten

Wat heb je nodig?

05_foodtruck_recepten

 

Hoe maak je het

Wikkel de serranoham om de rondjes geitenkaas. Snijd de snoeptomaatjes in de lengte. Besmeer de broodjes met een beetje pesto. Leg een plukje sla op het met pesto besmeerde stukje stokbrood. Prik een half tomaatje, de rondjes met geitenkaas en serranoham op het broodje met sla. Ready to serve!

 

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline