Kaneelijs zonder ijsmachine

Hoe je snel en met slechts vier ingrediënten kaneelijs tevoorschijn tovert, laten we je hier zien. Hoe heerlijk het smaakt, moet je zelf proeven!

Westwing-kaneelijs

Heb je een gezellig diner op de planning staan? Graag schotel je je gasten natuurlijk iets bijzonders voor. Dat zoiets helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, laten we je hier zien. Omdat je al genoeg tijd kwijt aan de bereiding van je voor- en hoofdgerecht, komt een eenvoudig recept voor het dessert als geroepen: kaneelijs zonder ijsmachine. Eenvoudig te maken, feestelijk om te zien en het belangrijkste: heerlijk van smaak.

Westwing-kaneelijs

Dit heb je nodig:

  • 200 gr suiker
  • 4 eierdooiers
  • 500 ml room
  • kaneel
  • cakevorm

Voor de garnering:

  • Sinaasappels of mandarijnen
  • Kaneelstokjes
Westwing-kaneelijs
Westwing-kaneelijs

Zo maak je het:

Vermeng de suiker met de eierdooiers en klop ze boven warm water tot een schuimige massa. Klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig met het suiker-eierdooier mengsel. Voeg 3 theelepels kaneel toe en vermeng roer dit voorzichtig door het mengsel.

Westwing-kaneelijs-cakevorm
Westwing-kaneelijs-afdekken

Giet het mengsel in een cakevorm of kleine schaaltjes, dek ze af met aluminiumfolie en laat alles minimaal drie uur in het vriesvak opstijven.

Westwing-kaneelijs-klaar

Garneer met sinaasappel of mandarijn en genieten maar!

Foto’s en video: Westwing

 

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline