5 feestelijke kersttafel looks

Het perfecte kerstdiner gaat niet alléén maar om heerlijk eten. Niet? Nee, want de manier waarop de tafel gedekt is minstens zo belangrijk. De sfeer wordt bepaald door het totaalplaatje – en ja, daar hoort een mooi gedekte tafel zeker bij! Wij laten je in ieder geval onze vijf favoriete kersttafel looks zien.

#1 Gray all the way

kersttafel-grijs-final

Eén kleur als thema aanhouden zorgt voor een echt statement. Transformeer je grijze tafellinnen in een echte feestelijke setting. Voeg gouden accenten en wat zwarte elementen toe om de look af te maken. 

#2 Minimalistisch rood

kersttafel-rood-goud-final

Hou je meer van de minimalistische look? Kies dan een simpel wit tafelkleed en voeg knalrode decoraties toe. Voor wat meer kleur (en geur!) leg je een dennentakje op elk bord.

#3  Winter Wonderland

kersttafel-zilver-final

Een Winter Wonderland-gevoel creëren aan tafel? Gebruik een wit tafelkleed, kristallen glazen en sneeuwwitte borden met zilveren details. Verspreid kaarsen en waxinelichtjes over de hele tafel. Zo zorg je voor een warme en gezellige sfeer in je winterwereld! 

#4 Turquoise glamour

kersttafel-glamour-final

Turquoise en gouden accenten zorgen voor een echt winter glamour gevoel. Denk aan: gouden bestek en verfijnde gouden en turquoise kerstdecoraties verspreid over de tafel. Voeg niet té veel items toe om deze look verfijnd te houden. Less is more!

#5 Winterwoud

kersttafel-green-final

De essentie van kerst kun je eigenlijk heel makkelijk presenteren aan tafel. Simpelweg door decoraties te gebruiken die al kerst elementen bevatten: kaarsen in de vorm van een kerstboom, een bord met een afbeelding van een rendier erop of kerstballen die de kleur van de kerstboom weerspiegelen… 

Merry Christmas!

Beeld: Westwing Home & Living

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline