Kleuren: colour up your life

Wat kleuren voor je doen

We weten allemaal dat kleuren een grote invloed hebben op hoe we ons voelen. Kleuren hebben dan ook verschillende effecten op je interieur. Westwing laat je zien wat kleuren kunnen doen voor je huis en hoe je ze het beste kunt combineren om de look te krijgen die je wenst.

Verleidelijk rood

Rood-woonkamer-Westwing

Rood is een kleur die meteen in het oog springt. Het is levendig en energiek. Is je kamer helemaal in neutrale tinten ingericht en wil je hem wat spannender maken? Kies dan voor één of twee rode accenten, zoals een rode bank of poef. Wil je wat meer sfeer en warmte tussen je witte muren? Verf één muur in een warmrode kleur, zoals marsala!

Roze-keuken-Westwing

Een hele lichte tint rood is roze. In tegenstelling tot het vurige felrood werkt roze kalmerend. Rood mag dan de kleur van de passie zijn, roze is de kleur van liefde, romantiek en vriendschap. Het is niet voor niets dat Pantone de kleur “rose quartz” heeft gekozen als één van de twee trendkleuren van 2016! Met roze kun je alle kanten op. Lees hier meer over roze in je interieur.

True blue

Blauw-woonkamer-Westwing

Hemelsblauw, turquoise, marineblauw, “serenity” (de andere trendkleur van 2016), veel mensen hebben blauw als favoriete kleur. Blauw maakt dat je je rustig voelt en je goed kunt concentreren. Het is daarom een goede kleur om toe te passen in een slaapkamer, badkamer of werkkamer. Vroeger hadden hadden mensen veel blauw in de keuken omdat de kleur blauw vliegen op afstand zou houden.

Kies je blauwtinten zorgvuldig uit: sommige tinten blauw kunnen een kamer koud en kil maken. Onze tip: combineer blauw met wit en groen of warme tinten, zoals rood, roze en geel. Op die manier ziet je kamer er lichter, warmer en harmonieus uit.

Natuurlijk groen

Groen-slaapkamer-Westwing

Net als blauw is ook groen een rustgevende kleur. In veel talen, zoals Chinees en Japans, wordt er zelfs geen onderscheid gemaakt tussen groen en blauw! De kleur staat verder voor harmonie en evenwicht, en is geschikt voor relax-zones zoals de slaapkamer, keuken of eethoek. Groen laat zich prachtig combineren met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet, linnen en katoen. Accessoires in donkere groentinten, zoals smaragdgroen, gecombineerd met goud, geven je interieur een magische uitstraling.

Vrolijk geel

Geel-Badkamer-Westwing

Geel vrolijkt je kamer op, zelfs op een grijze dag! Geel is de kleur van de zon, warmte en van het optimisme. Het stimuleert de creatieve geest en onderzoek heeft laten zien dat je hersenen het feel-good stofje serotonine produceren wanneer je bent omringd door geel. Geel is vooral geschikt voor de hal of ruimtes waar weinig natuurlijk licht binnenkomt. Pas op met geel in de babykamer: baby’s blijken meer te huilen wanneer ze in een gele kamer slapen. Felgeel staat mooi met wit, grijstinten en zwart-wit patronen. Gele aardetinten, zoals okergeel, zijn makkelijk met verschillende aarde- en natuurtinten te combineren.

Happy orange

Oranje-slaapkamer-westwing

Behalve de kleur van ons koningshuis is oranje de meest uitgesproken kleur die er is. Het is de kleur van warmte, energie, ambitie en plezier. Feloranje in je kamer overheerst al snel, maar aardetinten oranje, zoals terracotta, gaan mooi op in de rest van het interieur. Oranje laat zich goed combineren met rood- en geeltinten, gebroken wit en blauw.

Koninklijk paars

Paars-woonkamer-Westwing

Paars wordt wereldwijd beschouwd als een koninklijke kleur. Het is de kleur van rijkdom en waardigheid en geeft je een ontspannen en zeker gevoel. Kies voor subtiele paarstinten, zoals aubergine, lila, lavendel en violet en combineer met wit, beige en grijs.

Tinten grijs

Grijs-geel-woonkamer-Westwing

Grijs is eigenlijk geen kleur, maar combineert prachtig met heel veel andere kleuren. Omdat je met grijs een mooie basis vormt, kun je het voor elke kamer gebruiken. Combineer het met aardetinten of felle kleuren: het resultaat is een harmonieuze en stijlvolle kamer.

Tijdloos bruin

Bruin-woonkamer-Westwing

Chocoladebruin, mokkabruin, taupe, roodbruin: bruin is een warme aardekleur die nooit verveelt. Combineer het met grijs voor een sophisticated effect, of met levendige kleuren, zoals geel of paars. Groene planten vullen deze aardekleur perfect aan.

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline