Kokos-rum ijsjes

Ice, ice baby! Wat is er nu lekkerder dan tijdens warme en zomerse dagen zelfgemaakte ijsjes te serveren? Ons kokos-rum ijs is het perfecte (alcoholische) toetje om mee af te koelen na een lome zomerdag. Mooi meegenomen: ze zijn supersnel gemaakt! Gek op kokos? Dan zijn deze ijsjes absoluut aan jou besteed.

Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Kokosnuss
Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-weiss

Wat heb je nodig?

  • 800 ml romige kokosmelk
  • 60 gram kokosrasp
  • 50 ml rum
  • 100 gram bruine suiker
Westwing-DIY-Popsicles_step-1_NL

Stap 1 Kokos-rum ijsjes

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en mix tot een egaal geheel. Onze tip: je kunt naar smaak meer rum toevoegen. Maar let op: als je teveel alcohol toevoegd kan het ijs niet meer goed worden bevroren.

Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Milch
Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Masse

Stap 2 Kokos-rum ijsjes

Vul de ijsvormpjes met het mengsel en steek er een stokje in. Laat ongeveer 1 centimeter vrij aan de bovenkant, het ijs zet namelijk een beetje uit tijdens het bevriezen.

Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Eisformen

Stap 3 Kokos-rum ijsjes

De ijsjes bevriezen het beste door ze een nacht in de vriezer te laten. Serveer ze op een mooie schaal of op een dienblad vol met ijsblokjes. Onze tip: Wie het lekker vindt kan het ijs vlak voor het serveren nog 1 keer in de rum dippen. Ook lekker: chocolade snippers of hagelslag smelten en de ijs-topjes daarin dopen voor het bevriezen. Bon Appétit!

Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Eiswuerfel
Westwing-Lifestyle-Kokosnuss-Rum-Eis-Form

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline