Lot Kookt voor Westwing

Charlotte Olthoff (29) kookt haar favoriete herfstrecept voor ons. Ze is chef nieuws voor LINDAnieuws.nl en schrijft voor LINDA. magazine. Lot heeft een kookblog boordevol humor, lekker en gezond eten. Voor de meeste recepten op Lot’s blog heb je geen uitgebreide kookvaardigheden nodig: je moet kunnen proeven, durven en voelen, maar je moet vooral ook hard kunnen lachen als het mis gaat.

Kippendijen met balsamico, wortel, knoflook en tijm

Lot: “Zin in een beetje extra koolhydraten? Voeg vooral wat gekookte aardappels toe aan de ovenschotel!”

Lot loves braadpannen! Daarom vind je hieronder het recept voor een compleet doordeweeks gerecht met minimale afwas. Nog geen braadpan? Shop deze dan in de Sola sale!

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

  • 8 tot 10 kippendijen (scharrel, zonder bot en zonder vel)
  • handvol kleine worteltjes
  • handvol cherrytomaatjes
  • 3 sjalotjes
  • 8 tenen knoflook
  • theelepel paprikapoeder
  • eetlepel verse tijm (blaadjes afgeritst)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetepels balsamico azijn
  • zout en peper

Work it!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak twee inkepingen in de sjalotjes, zodat ze bijna in vieren zijn gedeeld.
Gooi kippendijtjes, worteltjes, knoflook, sjalotjes en cherrytomaatjes in een
ovenschaal. Zorg er wel voor dat er geen groenten op de kippendijtjes liggen.

Paprikapoeder eroverheen strooien. Tijm erover strooien.
Meng olijfolie en balsamico in een koffiekop en sprenkel over alle ingrediënten. Even
een beetje husselen met je handen, zodat alles een laagje olie heeft.

Hup de oven in, met braadpan en al. Zet de timer op 60 minuten. Af en toe even kijken en de boel besprenkelen met de olijfolie.

Vergeet de tenen knoflook niet uit te zuigen, die zijn stiekem het lekkerst van het hele gerecht

 Sinds juni 2013 woont Lot in Kaapstad. Meer lezen over haar culinaire avonturen in een vreemd land?  Kijk dan op haar blog en facebookpagina

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app