Marie Claire goes Tropical

Simone Dernee is chef mode, beauty & lifestyle bij modeglossy Marie Claire. Het credo van dit fijne magazine? Think smart, look amazing! En dat geldt natuurlijk ook voor je interieur. Voor Westwing stelde Simone de ‘Tropical Heat’ campagne samen met haar favorieten van dit moment. Als chef van Marie Claire weet ze natuurlijk wel wat mooi is! En uiteraard wilden wij ook weten hoe ze zelf woont.

unnamed

Wat zie jij als Tropical Chic en waarom is deze stijl nu zo hot?
“Het is classy en stijlvol met een beetje jaren zestig Palm Springs invloeden. Door al die mooie televisieseries zoals Mad Men en Magic City is er veel hang naar de retro woonstijl.”

Heeft jouw eigen huis invloeden van Tropical Chic?
“Ik heb net kussens besteld met een palmbladeren design. In de woonkamer en in de slaapkamer heb ik houten dressoirs in de stijl van ‘Mad Men’. Het zijn echt pronkkasten met een stolp, mooie boeken en een lamp er op. Voor al mijn ramen heb ik donkere houten luxaflex hangen, dat heeft ook dat tropische gevoel. Tot een jaar geleden had ik geen planten in huis, ik vond het echt vreselijk, maar nu heb ik toch een jaren vijftig vingerplant en allerlei cactusjes. Ook heb ik altijd bloemen en orchideeën in huis.”

Waar haal jij je Tropical Chic inspiratie vandaan?
“De serie ‘Magic City’ is wel een van mijn guilty pleasures. Het speelt zich af in de vijftiger en zestiger jaren in een hotel waar ook dat gevoel van palmbomen overheerst. Heel inspirerend! ‘Mad Men’ is al wat ouder maar dat gaf mij ook veel inspiratie, ik kocht daardoor die dressoirs, en ik kreeg weer zin om kokerrokken te gaan dragen!”

Heeft jouw kledingstijl ook invloeden van Tropical Chic?
“Met mijn kleding ben ik voornamelijk van het zwart, uni en donkere kleuren. Ik zou mijn stijl omschrijven als classy met een twist. Dat zie je ook terug in mijn interieur. Mijn accessoires mogen wel iets geks hebben. En komende zomer zie ik mezelf zeker in zo’n tropische jurk lopen.”

Denk je dat deze stijl een blijvertje is?
“Ik denk dat er op het moment veel behoefte is aan de invloed van de natuur. Veel planten maar ook prints op kussens en behang. Natuurlijk volgt hierop weer een wat strakkere trend, zo gaat dat altijd.”

Op wat voor manier kun je je interieur een touch of Tropical Chic geven?
“Door gebruik te maken van invloeden uit de natuur, zoals hout. En zorg voor veel planten in huis, kussens met prints, mooie glazen of transparante dozen met daarin een kleine tentoonstelling van mooie spulletjes.”

Werken bij een magazine spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Je bent op de hoogte van alle modetrends en zit elke fashionweek front row. Maar hoe ziet jouw dagelijks leven er eigenlijk uit?
“Ik ben een fulltime werkende moeder die ook twee dagen per week vanuit huis werkt. Voor mijn werk ben ik vaak in Amsterdam op ons kantoor in het SBS gebouw, maar ik heb regelmatig afspraken met PR agency’s in de mooie hotels die Amsterdam heeft. Het Conservatorium hotel is een van mijn favoriete plekken. In de lobby staan allemaal grote kasten met allerlei vazen en potten erin. Heel inspirerend!”

Kun je wat vertellen over jouw huis?
“Ik woon in de helft van een dubbel huis gebouwd in 1938. Het huis staat in een oude wijk en heeft mooie oude elementen zoals hoge plafonds en een suite deur.We hebben het totaal gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd. We hebben het huis bijvoorbeeld nieuwe stalen kozijnen gegeven, dit zorgt voor een stoer accent. Ik vind het belangrijk dat mijn huis rust, warmte en een eigen stijl uitstraalt.”

Wat is thuis je favoriete plek?
“Mijn open keuken. Deze hebben we zelf opengebroken omdat ik wil kletsen met mijn gezin of het bezoek dat er is, terwijl ik in de keuken rommel.”

En aan welke plek in huis heb je de meeste herinneringen?
“Aan onze bijna drie meter lange eikenhouten eettafel. Hier eten wij als gezin iedere avond aan. En als er bezoek komt, zitten we ook altijd rond die tafel waarop dan uiteraard heerlijke hapjes staan.”

Waar doe je inspiratie op voor je huis?
“Ik vind de huizen van Frank Lloyd Wright ongelofelijk inspirerend en nog steeds heel modern. Het bewijst dat een bepaalde stijl tijdloos kan zijn. Ik haal ook veel uit bladen zoals AD en de Nederlandse MTC, VT Wonen & Eigen Huis & Interieur. Maar ook op Pinterest en bij Westwing. En plekken die ik bezoek zoals hotellobby’s en restaurants. Ik zie heel veel modeshows en zie dat trends in mode en interieur in elkaar overgaan. Tropical Chic is daar een goed voorbeeld van.”

Is de stijl van jouw huis in de loop der jaren veranderd?
“Van vrolijk gekleurd, een oranje bank, ben ik nu een stuk ingetogener geworden met een antraciet grijze bank. Met mijn drukke baan vind ik het heel fijn om thuis te komen in een huis dat rust uitstraalt.”

fav-MC

Simone’s Favorites

1. Lekker printje 

“Zulke kussens maken je bank of stoel weer helemaal up to date. En deze look sluit perfect aan op de collectie van Marni die ik zo mooi vind.”

2. Shine on 

“Ik heb niet zulke groene vingers, maar wel altijd bloemen in huis. Je kunt hier natuurlijk ook een kaarsje in branden.”

3. Binnenkijker

“Ik houd van stillevens. Ik ben best georganiseerd maar zo’n salontafel is prachtig voor mooie spullen. Ik zou er items inleggen zoals een steen of een schelp van een vakantie, een chique fles parfum of een sieraad. Of iets wat mijn kinderen voor me hebben gemaakt. En een opgezette vogel vind ik ook mooi.”

4. Birdie 

“Ik heb geen vogel in huis, maar dit vogelhuis is heel decoratief en heeft echt niets meer nodig. Ideaal voor een hoekje dat wel wat extra’s kan gebruiken.”

5. Je eigen palmboom 

“Een beetje kitsch in huis mag best! Ik heb helemaal geen groene vingers, en zo’n grote, neppe palmboom vind ik dan wel weer grappig.”

6. Kussens 

“Van kussens kun je er nooit genoeg hebben! Dit leuke exemplaar maakt je woonkamer extra gezellig!”

7. Got juice?

“Ik ben helemaal niet van de prulletjes en houd van een strakke stijl, maar wel met een twist. Zo’n ananas geeft een ultiem rare draai aan je interieur. Ik hou niet van te serieus!”

8. De betere bijzettafel

“Deze coole bijzettafel van hout zorgt voor een instant tropical twist!”

 

Vind jij de items die Simone heeft geselecteerd ook te gek? Je vindt ze hier!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline