Marie-Stella-Maris – Drink water, give water

Iedereen op de wereld zou schoon drinkwater tot zijn beschikking moeten hebben. Mooi uitgangspunt, toch? Met hun natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijk mineraalwater probeert lifestyle merk Marie-Stella-Maris een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Voor elk verkochte product draagt Marie-Stella-Maris een bedrag af waarmee wereldwijd schoon-drinkwater projecten kunnen worden gerealiseerd.

Marie-Stella-Maris

Het is toch te bizar voor woorden dat er nog steeds zoveel mensen in de wereld zijn die geen toegang hebben tot één van de meest belangrijke basisbehoeften van de mens?

Hoe het begon

Patrick Munsters, oprichter van Marie-Stella-Maris, besloot na een succesvolle carrière in de mode-industrie dat hij mensen wilde inspireren om bewuster en socialer te consumeren.

In 2010 verklaarden de Verenigde Naties toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen tot een mensenrecht en daarbij riepen ze internationale organisaties op om geld beschikbaar te stellen om dit wereldwijd te realiseren. Dit vormde een grote inspiratiebron voor Patrick.

Marie-Stella-Maris

In 2011 voegde Carel Neuberg (met een commerciële & directie achtergrond binnen leidende ICT bedrijven) zich bij hem en samen richtten ze Marie-Stella-Maris op met als doel een bijdrage te leveren aan de wereldwijde waterproblematiek.

3
Creative Director Odette Simons is gek op dit soort lifestyle merken. Hun producten zijn namelijk niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de wereld.

De producten

Bij schoon drinkwater horen vanzelfsprekend ook goede sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dat is dan ook de reden waarom Marie-Stella-Maris zich heeft toegespitst op natuurlijk mineraalwater én natuurlijke verzorgingsproducten.

Het mineraalwater is beschikbaar in 3 formaten, koolzuurvrij en lichtbruisend. De PET-fles is gemaakt van lichtgewicht kunststof – 50% hiervan is gerecycled kunststof. De PET-fles is 100% recyclebaar.

De verzorgingsproducten – made in Sweden – bestaan uit 90 tot 100% natuurlijke ingrediënten. Voor alles dat de natuur niet kan bieden wordt een veilig alternatief bedacht. Sheaboter, Cacaoboter, Jojobaolie, Zoete amandelolie en Kokosolie zijn botanische ingrediënten die veel gebruikt worden.

4

Marie-Stella-Maris Foundation

Van elk verkocht product gaat er een vast bedrag naar schoon drinkwater projecten. Maandelijks wordt de totale bijdrage berekend en dit bedrag gaat naar de Marie Stella-Maris Foundation. Inmiddels heeft Marie-Stella-Maris al 8 projecten ondersteund en in totaal meer dan 17.000 mensen aan toegang tot schoon drinkwater geholpen.

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline