Meet blogger Lisa Goes Vegan

Weleens overwogen om het over de veganistische boeg te gooien? Lisa – oprichtster van de blog Lisa Goes Vegan – laat zien dat het nastreven van deze lifestyle eigenlijk alleen maar voordelen kent. Westwing sprak met deze enthousiaste blogger!

Lisagoesvegan

Wat houdt de Vegan Lifestyle precies in?

“Vegan eten en leven is een prachtige manier om goed voor jezelf, de dieren en de aarde te zorgen. Bij een vegan lifestyle maak je geen gebruik van dierlijke producten. Wat er dan in godsnaam nog overblijft als je geen vlees, vis, zuivel en ei eet? Ik verzeker je, méér dan genoeg! Er gaat een wereld voor je open.”

lisagoesvegan_groente
lisagoesvegan_groentenoodle

Waarom heb je gekozen voor deze lifestyle?

“Ik begon steeds meer stil te staan bij het dierenleed achter de meest alledaagse producten, de impact die voeding had op mijn lichaam en op de wereld om ons heen. Stap voor stap ben ik mij gaan verdiepen in de vegan lifestyle en al snel merkte ik dat plantaardig eten ook mijn gezondheid een enorme boost gaf. Het idee dat ik mijn steentje bijdraag aan een groene planeet, aan het dierenwelzijn en tegelijkertijd goed voor mijn lichaam zorg, is heel bijzonder. Daarnaast stuiter ik van de energie, zit ik beter in mijn vel, word ik uitgerust wakker en geniet ik van heerlijke gerechten waar ik voorheen nog nooit van had gehoord!”

lisagoesvegan_bananenijs_2
lisagoesvegan_bananenijs

Heb je 3 tips voor startende veganisten?

“Kook met alle groenten en fruit van het seizoen, maak meerdere porties tegelijk en gooi je vriezer vol! Ga niet krampachtig op zoek naar vleesvervangers maar maak groenten, granen en peulvruchten de ster van je gerecht. Het allerbelangrijkste? Wees niet te streng voor jezelf, maar zie het als iets positiefs. Veganism is not a sacrifice, it’s a joy!”

lisagoesvegan_groentenoodle_2

Welke keukentools en ingrediënten zijn voor jou onmisbaar?

“Ik leef voor een goede keukenmachine zodat ik al mijn ijs, smoothies, sauzen, taarten en notenpasta’s perfect kan voorbereiden. Daarnaast bereid ik mijn groenten het liefst in een grillpan van topkwaliteit en gebruik ik een fijne koekenpan om die mooie toren van vegan pannenkoeken te maken. Welke producten onmisbaar zijn? Dat is voor mij heel seizoensgebonden. Maar toch heb ik altijd wel rijpe bananen, citroenen, havermout, dadels, zoete aardappelen en véél groenten en kruiden in huis. En natuurlijk altijd een reep pure chocolade!”

lisagoesvegan_speltpannenkoeken_2
lisagoesvegan_speltpannenkoeken

Hoe zien je toekomstplannen eruit?

“Uiteraard wil ik mijn blog continu vullen met lekkere plantaardige recepten, tips voor leuke hotspots door het hele land, food-video’s en fijne vegan-tips. Daarnaast heb ik binnenkort mijn eerste retreat op Ibiza en breng ik eind dit jaar mijn eerste boek uit. Met dit boek wil ik mensen inspireren en laten zien dat plantaardig eten en leven niet saai is, maar juist onwijs gezond, makkelijk en lekker!”

 

 

Meer over Lisa goes Vegan? Bezoek haar website!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline