Meet Dutchbone: een merk met een verhaal

Dutchbone reist de hele wereld over op zoek naar producten met mooie verhalen. Het label is altijd op zoek naar werelds geïnspireerde interieurs en producten met een ziel. De collectie van Dutchbone is een precieze mix van handwerk en industrie. En of je nu in een loft in New York woont, een woonboot in Amsterdam of op het platteland: Dutchbone heeft altijd wat voor jou in huis!

dutchbone

Around the globe

Het Dutchbone designteam reist de hele wereld over, altijd op zoek naar mooie producten. India, China, Indonesië maar ook her en der door Nederland, België en Italië zijn ze regelmatig te vinden. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit welk land ze bezoeken: het belangrijkste kenmerk dat een Dutchbone product heeft, is dat het ‘t team raakt. Spullen die ze willen aanraken, waar ze een foto van willen maken en waar ze meer over willen weten. Dát zijn die producten die in de Dutchbone collectie eindigen.

dutchbone

Dutchbone-TLC

De producten in de Dutchbone collectie hebben allemaal een verhaal. Sommigen zijn meteen klaar om de collectie in te gaan, anderen hebben een beetje ‘Dutchbone-TLC’ nodig. Tender Loving Care dus – aldus het merk. Het designteam werd dan bijvoorbeeld helemaal verliefd op het materiaal of een kleur, maar was nog niet overtuigd. Dan wordt er nog eens naar het ontwerp gekeken om het die typische Dutchbone stijl te geven. Vaak maakt het designteam ook een ontwerp samen met een lokale meubelmaker. Als beide partijen verliefd zijn geworden op het ontwerp, is de missie geslaagd. Cool!

dutchbone

Inspiratie uit India

Het Dutchbone designteam reist elk jaar een aantal weken naar India. Op zoek naar traditionele ambachten, producten met bijzondere verhalen èn om ter plekke samen nieuwe producten te maken. Er wordt een flink aantal fabrieken bezocht waar het merk mee samenwerkt en het team gaat op zoek naar bijzondere ambachten in de buurt, om mogelijk een nieuw product mee te ontwikkelen. Ze vertrekken dan ook met lege koffers, die ze altijd goed gevuld mee terug nemen!

Meer over Dutchbone weten? Je checkt hier hun inspirerende blog met reisverhalen, herinneringen en het verhaal achter bepaalde producten. Aanrader!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline