Meet fashionblogger Esmee Rudolf

De in Zaandam gevestigde blogger en fotografe Esmee Rudolf inspireert dagelijks met Luxblog: haar stijlvolle blog vol mode, fotografie en lifestyle. Als fashionblogger kan Esmee niet wachten tot Fashion Week begint. Westwing sprak met haar over de shows, haar minimalistische stijl en leukste klus ooit!

Esmee Rudolf

 

Esmee Rudolf

Kun je wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet? 

Ik ben Esmee Rudolf, een creatieveling in hart en nieren. Vanaf een jaar of 10 wist ik al wat ik wilde worden, fotograaf! En dat is gelukt. Door mijn passie voor fotografie en fashion ben ik in het wereldje van het bloggen gerold. Luxblog is begonnen met een kleine webshop met zelfgemaakte mode items, maar omdat mijn blog zo snel groeide heb ik daar mijn focus op gelegd. Op dit moment werk ik fulltime als freelancer voor mijn blog en als fotograaf. Mijn dagen zijn daardoor heel verschillend. Soms heb ik het heel druk en werk ik tot laat, en soms is het wat rustiger en kan ik ‘s ochtends mijn dag beginnen in de sportschool.

 

Leukste klus die je tot nu toe hebt gehad? 

Dat is een moeilijke vraag. Ik heb de afgelopen twee jaar zó veel leuke samenwerkingen gehad! In mijn top 10 staan in ieder geval de merken Weekday, Monki & Tommy Hilfiger, maar ik vond het ook super tof om voor Vans naar Disneyland Parijs te gaan.

Esmee Rudolf

Hoe ziet jouw week er uit tijdens Fashion Week?

Ik vind het geweldig om de sfeer te proeven tijdens de shows, maar ook voor en na de shows ben ik op straat te vinden om de echte “street fashion” te spotten.

 

Show die je absoluut niet zou willen missen?

De shows van Spijkers & Spijkers vind ik altijd super tof!

Welke ontwerper past het beste bij jouw stijl? 

Er is niet echt een ontwerper die in mijn hoofd op komt, maar ik vind bijna alle Scandinavische designers goed. Hun minimalistische stijl past perfect bij Luxblog.

 

Esmee Rudolf

 

Esmee Rudolf

Musthave fashion item op dit moment?

Mijn Levi’s jeans.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Mijn stijl is minimalistisch en gebaseerd op de tinten zwart, wit en grijs. Dit zie je terug in mijn garderobe, maar ook in mijn interieur: beide zijn heel clean en basic. Ik denk dat het erg veel weg heeft van de Scandinavische stijl.

Esmee Rudolf
Esmee Rudolf

Ben je veel met je interieur bezig?

Ik vind het erg belangrijk dat mijn interieur naar mijn zin is en ben daarom ook wekelijks bezig met het aanvullen en veranderen van de items in mijn huis. Ik werk veel vanuit huis en ben dan graag in een rustige omgeving. Het ziet er daarom ook (bijna) altijd tip top uit!

Esmee Rudolf

Waar haal je inspiratie vandaan?

Vooral via Instagram: ik volg ontzettend veel creatievelingen en talenten. Voor interieurinspiratie ga ik er in de weekenden vaak op uit. Loods5 is bijvoorbeeld om de hoek en dit is een perfecte plek om nieuwe ideetjes op te doen. Daarnaast hou ik natuurlijk ook mijn favoriete interieurbloggers goed in de gaten!

 

Fotografie: Esmee Rudolf, Luxblog

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline