Meet the editors: Marte

Bij Westwing doen we er alles aan om jou dagelijks te inspireren via onze shop & magazine. We geven tips en tricks hoe je je huis perfect kunt stylen en nemen je mee naar de mooiste interieurs. Benieuwd waar deze inspiratie vandaan komt en wie de teksten schrijven? Tijd om onze editors te leren kennen in deze driedelige serie – Meet the editors! Ons eerste schrijftalent is Marte.

afbeelding-1

Al vanaf het prille begin maakt editor Marte (31) onderdeel uit van Westwing. 3,5 jaar verder is er veel veranderd. Waar ze eerst maar alleen aan het editorseilandje zat, wordt nu samengewerkt door een tweekoppig vast editorsteam én een heleboel freelancers. Wel zo gezellig! Naast het schrijven over de nieuwste trends, de mooiste merken en de leukste stijlen worden er voor Westwing interviews uitgewerkt, inspirerende tips gegeven én heerlijke recepten geschreven.

Haar eigen huis? Dat is vooral klein van stuk. De 45 m2 begint met vriend, kat én 11 maanden oude baby toch wat aan de krappe kant te worden. De plek – midden in de Amsterdamse Jordaan – is echter fantastisch. Eenvoud is het kernwoord in haar stulpje – Deense designlampen wordt gecombineerd met retro accenten – prullaria en tierelantijnen zal je hier niet tegenkomen. Dat ze gek is op fotografie én mooie kaarten verzamelt zie je terug in de gang die – als enige plek in het huis – helemaal volhangt. Een ander pronkstuk in huis? Onlangs heeft ze een prachtige platenspeler gekregen die een ereplekje heeft gekregen in de woonkamer.

afbeelding-3

Ze staat graag achter de camera en gaat op pad voor het maken van persoonlijke portretten, mooie gebouwen of landschappen. Ook bezoekt ze graag tentoonstellingen in onder andere Foam om zich te laten inspireren.

Andere grote liefdes? Film – en dan met name in de Arthouse sferen – vooral Franse & Italiaanse. Maar ook koken doet ze graag! Zeker als ze er de tijd voor heeft in het weekend. Op de markt verse vis halen en een beetje experimenteren.

afbeelding-2-

Wat ze ook graag doet in de weekenden? Koffie drinken met vriendinnen. Na een lange tijd als barista te hebben gewerkt is ze dan ook erg kritisch over haar ‘bakkie.’

De zoektocht naar een groter huis is in volle gang, dus hopelijk kan ze binnenkort haar nieuwe huis helemaal gaan inrichten!

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline