Meet the editors: Sophie Bennink

Van een piepklein studiootje midden in de Jordaan naar een grote-mensen-huis net buiten het centrum van Haarlem. Het was wel even wennen voor Sophie Bennink (30), maar de ruimte, de rust en de duinen in haar ‘achtertuin’ hebben ervoor gezorgd dat ze zich inmiddels helemaal thuis voelt in haar nieuwe stad.

afbeelding-1

Waar woont Sophie Bennink?

Snakkend naar een fijne werkplek-aan-huis en ruimte voor alle fietsen en skispullen, kocht Sophie Bennink dit jaar samen met haar vriend een jaren dertig huis in Haarlem. Van de granollen muren, fifties badkamer en met riet geïsoleerde plafonds die de oud-bewoonster achterliet, zie je nu niets meer terug. “Een jaren dertig huis is fantastisch vanwege het authentieke karakter maar de verbouwing was intens en nu nog zijn we aan het klussen!” verzucht Sophie. De beruchte plintjes moeten nog worden gelegd, deurposten moeten nog worden geschilderd en er hangen hier en daar nog verhuispitjes die op korte termijn plaats moeten maken voor mooie lampen. Ondanks dat heeft Sophie die fijne werkplek-aan-huis al kunnen creëren onder het schuine zolderdak waar zij in alle rust haar teksten tikt.

afbeelding-2

Passie: wintersport

Alhoewel het inrichtingsproces nog in volle gang is, wordt er één ding duidelijk wanneer je het huis van Sophie Bennink betreedt: wintersport – skiën – is haar passie! De chalet look zie je overal subtiel terug in haar huis. Een echte eyecatcher is de snowboardlamp die boven de grote eettafel hangt. Deze heeft Sophie zelf gemaakt van een oud snowboard en is dé conversation piece wanneer haar vrienden komen eten.

afbeelding-3

Wintermens

Scandi, hout & wit zijn ze stijlelementen die je overal terug ziet komen. “Ik hou van de natuurlijke look dus hout komt je veel tegen in mijn huis.” Nog voor de komende winter hoopt zij een openhaard te laten plaatsen zodat die chalet look helemaal compleet is. “Schapenvachtje ervoor, een paar fijne kussens op de bank, kaarsjes aan … tja, ik ben een echt wintermens.”

 

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline