Meet the editors: Sophie over de chalet look

Er is geen plek op aarde waar ik liever ben, dan in de bergen. Of dit nu al skiënd of al schrijvend voor Westwing is. Het uitzicht op de immens hoge toppen, de frisse berglucht en de gezellige chalet look maken van de Alpen mijn tweede thuis.

Het blijft ongelofelijk dat we slechts 1 uur hoeven te vliegen om ons platte land in te ruilen voor het ruige berglandschap van de Alpen. Dat doe ik dan ook zo vaak mogelijk in de winter! De laptop gaat mee in de koffer, want meer heb ik niet nodig om mijn werk te kunnen doen.

chalet look

Ultieme gezelligheid

Niets zo fijn als thuiskomen in een knus bergchalet na een lange dag skiën. De warmte van de open haard en de brandende kaarsen zorgen ervoor dat je rozig wordt. Al starend in het haardvuur, verdwijnt de zon achter de bergtoppen en wordt de kraakheldere sterrenhemel zichtbaar. Na het kaasfonduen, kruip je moe en voldoen onder de wol waar je dankzij de frisse berglucht in een diepe slaap dommelt.

chalet look

DIY chalet look

Alhoewel wij die bergtoppen niet hebben en de sneeuwgoden ons de laatste jaren ook in de steek laten, kunnen we die chalet look alsnog in huis halen! Grove knits, hout, plaids, kussens en kandelaren vormen de basis van deze sfeervolle look. Een open haard kan natuurlijk niet ontbreken maar mocht jouw stadsstudio dat niet toelaten: een groepje kandelaren of tuinhaardje op het balkon volstaat ook!

Sophie’s favoriete wintersportbestemmingen

Ga je deze winter naar de sneeuw, maar heb je nog geen idee waarheen? Ik heb een paar van mijn favoriete skigebieden voor je op een rijtje gezet!

chalet look

Morgins – Zwitserland

Jarenlang gaf ik hier skiles. Morgins is een gezellig dorp dat in het grootste skigebied van Europa ligt: de Portes du Soleil. Wanneer je hier een week vertoeft, hoef je nooit twee keer dezelfde piste te nemen! Daarbij ligt het skigebied deels in Zwitserland en deels in Frankrijk. De ene dag ski je in alle rust door het Zwitserse natuurschoon, de volgende dag bevind je je in de levendige drukte van bijvoorbeeld het Franse skidorp Avoriaz.

chalet look

Bonneval-sur- Arc – Frankrijk

Pssst … wil jij het massatoerisme ontwijken wanneer je op wintersport gaat? Aan het einde van de Maurienne Vallei in Frankrijk ligt een authentiek, schilderachtig skidorp waar je weinig toeristen vindt. Het skigebied is niet groot maar wel uitdagend en midden in het dorp bevindt zich een gezellige kinderweide. De eeuwenoude, houten huisjes die je hier vindt, vormen gelijk een mooie inspiratiebron voor jouw chalet look thuis.

chalet look

Livigno – Italië

Een belastingvrij skiparadijsje. Livigno is een geïsoleerd skigebied in Italië, net over de grens van Zwitserland. Er is één tunnel die je naar dit gebied leidt. Deze tunnel bestaat uit een eenrichtingsweg, waardoor het in- en uitrijden gebonden is aan een tijdschema. En juist dat maakt dit verborgen paradijs zo fantastisch! Je hebt het gevoel alsof je je in niemandsland begeeft. Het dorp is gezellig en het skigebied is gevarieerd. Last but not least: het eten is – zoals je dat verwacht in Italië – fantastisch én betaalbaar.

chalet look

Stubai – Oostenrijk

Lang leve de eeuwige sneeuw! Zeker met de kwakkelende winters van de afgelopen jaren. Wil jij er zeker van zijn dat je niet met je ski’s op het gras staat straks? Stubai is een van Europa’s grootste gletsjerskigebieden en dus heel sneeuwzeker. Op 3210 meter bevindt zich de ‘Top of Tyrol’, een indrukwekkend uitzichtpunt. Nog een tip: op de terugweg van de gletsjer naar je chalet kom je aan de rand van het bos de ‘Tschangelair Alm’ tegen. In deze eeuwenoude stube lijkt de tijd stilgestaan te hebben. Nip hier van je glühwein en doe gelijk inspiratie op voor de chalet look.

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline