Kerst met Michael Barnaart van Bergen

Kerst, of je het nu uitgebreid viert of het juist lekker klein houdt. Je ontkomt er niet aan! De stad is gehuld in lichtjes en versiering en overal gonst het… Wat ga jij dit jaar doen met Kerstmis? Nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde BN’ers, interieurgoeroes, fashionista’s, personal trainers en bloggers kerst vieren! Zo vroegen we ook modeontwerper Michael Barnaart van Bergen hoe de perfecte kerstoutfit eruit ziet. Met welke cadeautjes je punten scoort bij de familie en welke kerstoutfit je beter niet uit de kast kunt trekken dit jaar…

michael-combi

Michael, wat geeft jou dat ultieme kerstgevoel?

“Een beetje “cocoonen”, daar houd ik wel van. Als het buiten rotweer is kan ik er intens van genieten om binnen te zitten met familie, vrienden en een hele hoop lichtjes.”

 

Weleens last van kerst-stress?

“Nee, dat valt eigenlijk wel mee.” volgens Michael. Dat ons ontwerptalent over de juiste kerst-spirit beschikt, wordt gauw duidelijk: “Als je stress gaat hebben om de gezelligheid, dan schiet je denk ik een beetje je doel voorbij. Als er iets misgaat kun je er maar beter met z’n allen om lachen.”

MichaelBvB_2011
Beeld: Dik Nicolai

Mooiste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

“Mijn vriend en ik hebben onszelf een keer getrakteerd op een wellness-kerst. We hebben beide kerstdagen in een hotel doorgebracht. Zo stond onze kerst ineens in het teken van ontspanning en romantiek. Sauna’s, zwembaden, massages, champagne ontbijtjes en een uitgebreid diner klaargemaakt door een chefkok.” Wat er met de familie en vrienden was gebeurd? Die werden even doorgeschoven naar kerstavond.

 

Hoe ziet jouw woning er tijdens kerst uit?

“Ik heb ieder jaar een kerstboom. Die hangt vol met kerstballen in bijzondere figuurtjes. En ondanks dat ik niet gelovig ben, ligt er wel altijd een stalletje onder. Mijn versiering heeft een doorleefde look. Ik heb niet in één keer mijn kerstboom volgeplempt met de kleur die in een bepaald jaar de trend was. Dat vind ik zelf altijd een beetje afschuwelijk.” Karakteristiek en traditioneel zijn de kernwoorden die bij Michael’s styling van toepassing zijn. “Ik vind het leuk als alles wat in je kerstboom hang je ook even doet denken aan het jaar waarin je het hebt gekocht.”

drippingmug
Beeld rechts: Hermanna Prinsen

Hoe ziet de perfecte kerstoutfit eruit?

“Aangezien je al gauw een groot deel van de avond aan tafel zit, moet je outfit wel comfortabel zitten. Daarnaast wil je natuurlijk genoeg complimentjes krijgen – dus je kleding moet ook representatief zijn.” Dat zijn precies de waarden die je terugziet in de collectie van Michael: representatief en comfortabel. Zijn tricotjurken zitten heerlijk, terwijl je er door het bijzondere ontwerp hartstikke feestelijk in uitziet. Hoe Michael er zelf uitziet tijdens de kerst? “Ik heb de afgelopen kerst een grote trui met geestige opdruk aangehad. Ik kreeg veel complimenten én jaloerse gezichten. De mannen in pak zaten toch een groot deel van de avond onhandig aan tafel. Uiteindelijk gingen dan ook de jasjes uit en de dassen los.”

 

Een no go als het op de kerstoutfit aankomt?

“Je moet niet doorschieten in de comfortabele look, anders wordt het zo’n joggingspakkenfeest. Dus die hakken moet je gewoon aandoen onder je jurk of rok. Je mooi aankleden zegt iets over respect. Naar jezelf, maar ook naar je tafelgenoten toe.

MichaelBarnaartvanBergenInterieur

Welke jurk uit jouw collectie is het meest geschikt voor kerst?

De “Dripping” jurk is erg geschikt voor kerst. Als je zit, zie je enkel de nette, zwarte bovenkant. Op het moment dat je opstaat zie je de druppels. Een leuke verrassing en totaal geschikt voor aan de kersttafel naar mijn smaak.”

michael-kerstboom

Leuke kerstactiviteit?

Het centrum in Den Haag staat iedere kerst in het teken van de etalage wedstrijd. Winkeliers halen alles uit de kast om hun winkel er tijdens de kersttijd van de buitenkant extra bijzonder uit te laten zien. Aangezien mijn winkel ook in Den Haag is gevestigd, is het mooi maken ervan de afgelopen jaren ook een beetje een kersttraditie geworden.

kerstwindow

Laat net als Michael je “onesie” in de kast hangen en ga voor een stijlvolle kerst. Denk aan de wijze woorden van onze favoriete modeontwerper als de kerststress toeslaat en dan rest je nog één ding: genieten van de gezellige feestdagen!

 

Beeld: Michael Barnaart van Bergen

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline