De favoriete nazomerrecepten van editor Sophie

Komen de salades je de neus uit, maar vind je het nog te vroeg voor hutspot met klapstuk? Let’s meet in the middle – editor Sophie selecteerde voor jou een paar heerlijke nazomerrecepten die jou langzaam aan de herfstkost laten wennen.

01_sola_recepten_sophie_bennink

En samen met de pannen van Sola zet je ze ook nog eens in een handomdraai op de (tuin)tafel!

02_sola_recepten_sophie_bennink

Nazomerrecept 1: Risotto met kastanjechampignons

Hmmm, risotto! Veel mensen denken dat risotto maken moeilijk is, maar niets is minder waar. Het kost alleen eventjes tijd. Deze risotto met kastanjechamignons is absoluut een van onze favoriete nazomerrecepten!

Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Fruit de ui en knoflook in een Sola soeppan, voeg hier de risottorijst en tijm aan toe en bak het even mee totdat alle korrels glazig zijn. Schep een soeplepel bouillon over de risottorijst en wacht tot al het vocht door de rijst is opgenomen, doe dit ook bij de volgende schep en herhaal het totdat de risotto beetgaar is. Bak ondertussen de schoongemaakte champignons in een koekenpan met olie en roer deze op het laatste moment door de risotto (laat nog een paar champignons over voor de garnering). Laat het nog 3 minuten op een laag vuur staan. Haal de risotto van het vuur, schep de peterselie en parmezaanse kaas erdoorheen (laat nog iets over voor de garnering). Voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe. Garneer het met de champignons en Parmezaanse kaas en geniet van dit pre-herfst gerecht!

03_sola_recepten_sophie_bennink

Nazomerrecept 2: Kip uit de oven

Kip kan eigenlijk altijd. Bij onze nazomerrecepten kon een recept met kip dan ook onmogelijk uitblijven! Dit ovengerecht zet je in een handomdraai op tafel!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de knoflook fijn en snij de krieltjes, uien en sjalotten in partjes. Bestrijk met een kwast of stuk keukenpapier de kippenpootjes met 2 el olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Doe de krieltjes, ui en sjalotten met 2 el olijfolie, de karwijzaad en de tijm in een ovenschaal en schep dit om. Leg hier de kippenpootjes op en plaats de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven en schep zo nu en dan de groentes om. Zo eenvoudig is het! Aan táááfel!

04_sola_recepten_sophie_bennink

Nazomerrecept 3: Pompoensoep met pit

Een echte herfstgroente: de pompoen. Toch kan deze groente ook heel goed in de zomer worden gegeten. Deze soep is dan ook één van onze favoriete nazomerrecepten!

Snij de pompoen in blokjes en verwijder alle pitten en draden. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de winterpeen en zoete aardappel in stukken (ongeveer gelijk als de pompoenstukken). Fruit de ui en knoflook in een Sola pan en voeg daarna de pompoen, winterpeen en aardappel toe, samen met de kerriepoeder en wat peper en zout. Bak dit even mee. Voeg nu een ruime laag water toe en breng het aan de kook. Wacht tot de groentes gaar zijn, haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een heerlijke soep. Verdeel de soep en voeg per kom 1 el crème fraîche en een paar pompoenpitten toe.

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline