Dé nieuwe foodtrend: 3 x trendy taco's

Je hoeft maar een willekeurig café binnen te stappen en ze hebben quesadilla’s, nacho’s of tacochips op de borrelkaart staan: Mexicaans eten is HOT. En daar zijn wij maar al te blij mee: deze tropische keuken is om van te smullen! De hoogste tijd om thuis een beetje Mexico op tafel te zetten, vind je ook niet? Speciaal voor jou heeft Westwing vandaag 3 super easy & trendy taco recepten. Let the taco party begin!

taco


Bereiding

1. Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele stukjes vel en graten. Maak de zalm met een vork los.
2. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen. Meng de zalm met wat citroenschil en -sap naar smaak.
3. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de chilipeper en hak ‘m heel fijn. Doe ‘m bij de zalm & kruid met wat peper.
4. Vul de tacoschelpen met zalm.
5. Meng de mango, de avocado, citroensap- en zeste (naar smaak), de rode ui, het pepertje en de koriander met de olijfolie tot een pittige salsa.
6. Serveer de taco’s met de salsa, de zure room en een groene salade.


Bereiding

1. Rul het gehakt in de olijfolie. Kruid met zout en cayennepeper.
2. Meng de ui en tomaat met de sla.
3. Meng de yoghurt met de mayonaise en de knoflook(pasta). Roer de munt door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verwarm de tacoschelpen in de oven. Verdeel er de sla en het gehakt over en serveer met de knoflookdressing.

*Tip: Gebruik voor een vegetarische versie seitangehakt in plaats van vleesgehakt. Seitan wordt gemaakt van tarwegluten en doet qua structuur denken aan vlees. Daarom wordt het ook wel tarwevlees genoemd. Het smaakt kruidig en is een ideale vleesvervanger.


Bereiding

1. Verhit een koekenpan met dikke bodem en doe de olie erin.
2. Bak de sjalot, knoflook, maïs, peper en courgette in de hete olie. Blijf roeren tot de groenten rondom een zacht tintje hebben en de sjalot glazig is. Het is lekker als de courgette nog wat beet heeft.
3. Roer de kruiden erdoor, knijp de limoen erover uit en voeg zwarte peper en zout naar smaak toe.
4. Verdeel het groentemengsel over de taco’s en verkruimel er wat feta over.Oh, oh, oh… Het water is ons inmiddels in de mond gelopen.

We hebben trek gekregen in ál deze taco variaties. Ga jij voor de gehakt, veggie of zalm taco’s?

Priscilla Nelom

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app