Aan de Noordzee en helemaal hot & happening

Hip Hollywood heeft de Hamptons, wij hebben de Wadden! Je vakantie begint al op de boot. Het geluid van de meeuwen, de wind door je haren en je blik op oneindig, laten je de hectiek van het vaste land snel vergeten. Met in de verte de Brandaris, manoeuvreert de boot zich een weg tussen wadplaten waarnaar je voet aan wal zet op een van de prachtige eilanden die Nederland rijk is.

Waar staat Ameland om bekend? Wat doe je op Texel? Wie komen er graag op Vlieland? Wat zijn de geheime hotspots op Terschelling en wat zijn de mooiste plekjes op Schiermonnikoog? We nemen je mee langs Neerlands trots: de TV-TAS (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland & Schiermonnikoog) – de Wadden!

01_waddeneilanden_texel

De Wadden: Texel

Texel staat sinds dit jaar in de top 10 van de Lonely Planet van Europese bestemmingen waar je geweest moet zijn. En die topbestemming ligt in jouw achtertuin! Vanaf Den Helder ben je in een half uurtje in de Veerhaven van Texel waar je direct een fiets kunt huren. Op het eiland zijn genoeg fietspaden te vinden, maar het fietspad langs de kustlijn – via de haven De Oudeschild – is misschien wel het mooist. En natuurlijk kan een bezoek aan het Juttersmuseum en Ecomare niet ontbreken. Daarna een drankje in Den Burg of De Koog om vervolgens voldaan en uitgewaaid de boot terug te nemen.

02_waddeneilanden_vlieland

De Wadden: Vlieland

De reis naar Vlieland duurt iets langer dan naar Texel waardoor je nog intenser kunt genieten van de schoonheid van de Waddenzee. Het is niet voor niets dat dit stukje Nederland sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst staat! Vlieland is een klein eiland, ver weg van het drukbevolkte vaste land en met oneindige zandstranden en natuurgebieden. Auto’s zijn er niet toegestaan dus wie op zoek is naar ultieme rust, reist af naar Vlieland. Psst… door het anonieme karakter van het eiland, worden er regelmatig BN’ers gespot! 

03_waddeneilanden_terschelling

De Wadden: Terschelling

Van mijlenver zie je de Brandaris al staan. Terschelling is misschien wel het meest levendige en afwisselende Waddeneiland. Hier kun je genieten van de rust maar ook dansen tot diep in de nacht. Van een wadexcursie, huifkarrentocht of mountainbiketour tot een bezoek aan het Behouden Huys van Willem Barentsz. En natuurlijk een drankje op het terras van De Walvis. Je moet het allemaal een keer gedaan hebben!

04_waddeneilanden_ameland

De Wadden: Ameland

Cultuursnuiven in de zoute zeelucht! Op Ameland kan het. Bezoek de (nog werkende!) molens, één van de ‘Brandspuithuuskes’ en het cultuurhistorisch museum Sorgdrager. Of ga voor een potje Boerengolf in Nes of een Eco-safari door de Amelander natuur. Ameland voelt als thuiskomen voor cultuur- en natuurliefhebbers!

05_waddeneilanden_schiermonnikoog

De Wadden: Schiermonnikoog

Klein maar oh-zo-fijn. Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland maar wel met het breedste strand van Europa! Ben je niet zo van het strandliggen? Het eiland is één groot Nationaal Natuurpark waar je urenlang kunt wandelen of fietsen. Meegaan op een jutterstocht of zeehonden spotten op de Balg kan ook. Op Schiermonnikoog kom je écht voor de natuur!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline