Een Olympisch avondje in Rio stijl

Tussen de rotsige heuvels van de oostkust van Brazilië bevindt zich de uitgestrekte baai van Rio de Janeiro. Onder het toeziend oog van de 38 meter hoge Christus de Verlosser vindt hier vanaf 5 augustus de 28e editie van de Olympische zomerspelen plaats. Ga jij kijken? Je leest hier hoe je dat in Rio stijl doet!

01_olympic_games_editors

Sportieve zomer

Na de Giro, het WK voetbal en de Tour de Frans is de sportieve zomer van 2016 nog lang niet ten eind. Want de komende drie weken kunnen we gaan genieten van de sportprestaties van onze Hollandse helden. Maar liefst 241 atleten vertegenwoordigen ons land in 21 van de 28 sporten. Gaan we daar aan de Capacabana die 20 medailles van de Olympische Spelen in 2012 overtreffen? Natuurlijk wil jij de prestaties van het Nederlandse team niet missen! Nodig je vrienden uit en geniet van een Olympisch avondje in Rio stijl. Wij hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

 

De aankleding

Het mooiste zou het natuurlijk zijn wanneer jouw Rio avondje zich buiten af kan spelen. Hang bij mooi weer een groot wit laken aan het balkon en projecteer de wedstrijden op dit geïmproviseerde bioscoopscherm. Regent het? De witte muur in je woonkamer kan ook prima als bioscoopscherm dienen. Voor de aankleding ben je bij ons aan het goede adres. In de sale die nu online staat shop jij alles voor jouw Rio avondje. Van exotische kussens en bamboe lantaarns tot kleurrijke deco en handige cocktailbenodigdheden om die Caipirinha in Rio de Janeiro stijl te serveren.

02_olympic_games_editors

Braziliaanse cocktail: Caipirinha

Tja, misschien niet echt sportief maar wel onmisbaar tijdens een Olympisch avondje in Rio stijl: Caipirinha. Een dorstlessende Braziliaanse cocktail die jou je de Girl from Ipanema laat wanen. Hierbij het recept van deze goudwinnende cocktail:

Wat heb je nodig?

 • -Limoen
 • -Rietsuiker
 • -Cachaca (Braziliaanse sterke drank)
 • -Crushed ice

Gebruik geen cocktailshaker maar een groot, stevig glas. Doe daar 4 partjes limoen in en schep er rietsuiker over (hoeveelheid is afhankelijk van hoe zoet jij je cocktail wilt). Gebruik vervolgens een cocktailstamper om de limoen uit te persen. Schenk er ongeveer 35 ml Cachaca overheen. Vul het glas tot aan het randje met crushed ijs. Meng de boel goed met een rietje of lepeltje en geniet!

05_olympic_games_editors

Braziliaanse snacks

Om je vingers bij af te likken! De Braziliaanse keuken is net zo temperamentvol als de Brazilianen zelf. Zoet is écht zoet en hot is écht hot! Drie snacks waarmee jij je gasten zeker verrast.

Brigadeiros

Ze zien eruit als bitterballen maar dan met chocolade van binnen en hagelslag als krokante buitenlaag.

Wat heb je nodig?

 • -20 gram boter
 • -3 eetlepels cacao
 • -hagelslag
 • -1 blik gecondenseerde melk

Doe de cacao, boter en melk in een pan en roer het op een laag pitje totdat het een dik mengsel is. Laat het mengsel een half uur afkoelen in een grote schaal. Vet je handen in met boter en rol kleine balletjes van het mengsel. Dip deze balletjes in de hagelslag en leg elke bal in een klein cupcakebakje en serveer ze op een glimmend dienblad.

03_olympic_games_editors

Bolinho de Chuva

Qua looks zijn het net kleine oliebollen, qua smaak net donuts! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten:

 • 25 ml melk
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 120 gram bloem
 • kaneel
 • snufje zout

Laat het frituurvet heet worden. Klop de eieren, melk, suiker, bloem, bakpoeder en het zout door elkaar. Schep telkens met twee eetlepels een schep uit het beslag en gooi dit voorzichtig in het frituurvet. Laat de balletjes goudbruin bakken (niet alle balletjes in één keer bakken). Leg ze daarna op keukenpapier om ze uit te laten lekken. Doe wat kaneel en suiker in een kopje en rol de (warme) balletjes erdoorheen. Serveer ze warm en smullen maar!

04_olympic_games_editors

Misto Quente

Zo ingewikkeld als het klinkt, zo easy is de bereiding. De Misto Quente is namelijk een oerhollandse tosti. Maak voor je gasten kleine ham-kaas tosti’s of een variant daarop met ananas bijvoorbeeld!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline