Ontsnap aan de winterkou met deze tropische hotspots in eigen land

Brrrr! Ben jij ook helemaal klaar met die barre winterkou? Ga dan een paar uurtjes relaxen op één van deze tropische plekjes in eigen land! Waan je aan de andere kant van de wereld, in exotische temperaturen met een heerlijke cocktail in je hand en een zacht zomerbriesje op je gezicht…

Westwing zette 5 tropische hotspots voor je op een rij om even te ontsnappen aan die eeuwigdurende winterkou. Hier vind je geen erwtensoep en glühwein op het menu, maar exotische hapjes en zomerse cocktails!

tropische

Coffee & Coconuts – Amsterdam

Verruil je ‘hot choco’ voor tropische melk uit een kokosnoot bij Coffee & Coconuts. Met de hangende tafels, de bar met jungleprint, relaxte zitkussens, tropische planten en het surfmuziekje op de achtergrond voelt het of je je op een Hawaiiaans strand bevindt. Overal zitten mensen, hangen mensen en chillen mensen. Relax!

Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

tropische

Aloha – Rotterdam

Het mag dan buiten koud en guur zijn, bij Aloha lijkt het alsof het het hele jaar door hartje zomer is! Deze bijzondere hotspot is gevestigd in de wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Wanneer je binnenstapt voelt het meteen alsof je in een andere wereld bent. Denk: rotspartijen, palmbomen en heel veel cactussen en vetplantjes. Plof neer op een Mexicaanse draadstoel, bestel een cocktail en geniet van het uitzicht over onze eigen Indische Oceaan: de Maas.

Aloha
Maasboulevard 100, Rotterdam

tropische

Bazar – Amsterdam & Rotterdam

De kleurige tafeltjes, bijzondere muurtegeltjes, sierlijke lampen, vrolijke muziek en het rumoer in restaurant Bazar doen denken aan een gezellige markt in het Verre Oosten. Dineer in duizend-en-één-nacht-stijl en vergrijp je aan Turks brood, couscous en de lekkerste falafel. Bazar is gevestigd in Amsterdam én Rotterdam, en deze laatste vestiging heeft zelfs een hotel waar je in oosterse sferen kunt overnachten!

Bazar
Albert Cuypstraat 182, Amsterdam
Witte de Withstraat 16, Rotterdam

tropische

Bar Botanique – Amsterdam

Terwijl je wegzakt in een groen fluwelen fauteuil, met uitzicht op de emerald-groene muren, bananenplanten en paradijsvogelbloemen nip je van je al even tropische cocktail.. Zie je het al voor je? Bij Bar Botanique kun je ieder moment ontsnappen aan de kou door op safari te gaan. Leuk detail: door de grote ramen vangen de ronde spiegels boven de bar veel daglicht, wat zorgt voor een mooi lichtspel. Dit is geïnspireerd op het zonlicht dat in de jungle af en toe door de bomen tevoorschijn komt. Cool!

Bar Botanique
Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

tropische

Kanarie Club – Amsterdam

Met een zomers drankje aan het zwembad je weekend beginnen? Daarvoor hoef je écht niet naar een ver oord. Bij Kanarie Club in de Amsterdamse Hallen bestel jij je drankjes en exotische bites gewoon aan de poolbar! Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je natte voetjes krijgt, want het zwembad is een mooie zitkuil geworden. Zo kom jij die koude wintermaanden wel door…

Kanarie Club
Bellamyplein 51, Amsterdam

 

Beeld: Coffee & Coconuts / Aloha / Bazar / Bar Botanique / Kanarie Club

 

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline