Op reis met editor Wietske

Westwing’s editor Wietske (26) hoopt ooit alle plekjes op deze aardbol bezocht te hebben. Want tijdens de reizen die ze maakt doet ze enorm veel inspiratie op. Haar favoriete stijl is etnisch in combinatie met industrieel. Waarom juist die stijl? Dat legt ze hieronder uit!

01_Wietske_favorietestijl_etnisch_industrieel

“Als je mijn woning binnenkomt, zie je direct dat ik veel van reizen houd. Je hoeft je niet te vervelen in mijn huis, het eerste waar je tegenaan loopt als je binnenkomt is bijvoorbeeld een massieve uit hout gesneden olifant. Wie verder durft te lopen struikelt over een collectie oude lp-platen en wie dan nog niet is afgeschrikt zal verrast worden door een kleurexplosie aan zelfgemaakte kunst.”

02_Wietske_favorietestijl_etnisch_industrieel

“Ik vind het belangrijk dat je interieur een weerspiegeling is van jou als persoon, het moet direct duidelijk zijn wie er woont.”

03_Wietske_favorietestijl_etnisch_industrieel

Cool industrial

“De industriële trend is natuurlijk al een tijdje hip & happening. Persoonlijk ben ik gek op deze stijl, die zich kenmerkt door rauwe materialen, robuuste meubels en donkere kleuren. Ik ben gek op materialen als verweerd ijzer en leer. De leren poef in mijn woonkamer ziet er dan ook echt geleefd uit – hij gaat trouwens ook al een tijdje mee. De schoolstoeltjes aan mijn eetkamertafel hebben ook zo’n oude look. Ik vind het cool wanneer je ziet dat een meubel echt al een voorgeschiedenis heeft.”

04_Wietske_favorietestijl_etnisch_industrieel

Ethnic chic

“En als we het dan toch hebben over mijn liefde voor meubels met een voorgeschiedenis, dan zal je ook begrijpen waarom mijn interieur een verzameling is van objecten die ik vond op reis. Die etnische stijl – die zich kenmerkt door grafische prints, natuurlijke materialen en warme kleuren – past mij wel! Afrika is echt mijn favoriet. Maar India, daar ben ik pas echt geïnspireerd door alle felle kleuren die je daar om je heen ziet. Jaren geleden hield ik het altijd alleen maar bij sobere kleuren, maar nu experimenteer ik er echt op los met het liefst zo veel mogelijk kleur. En ik merk echt: je voelt je gewoon vrolijker in een kleurrijk huis.”

05_Wietske_favorietestijl_etnisch_industrieel

Mijn eigen stijl

“Grappig genoeg komen de twee stijlen waaruit mijn interieur bestaat heel mooi samen. Mijn stijl, die omschreven kan worden als ethnic chic in combinatie met cool industrial, vind ik goed in balans. De etnische objecten in mijn interieur maken me echt blij. De industriële items zijn een stoere tegenhanger. Toch voeren ze niet de boventoon. Balans, dat is waar alles om draait in mijn ogen. De items in een interieur moeten elkaar aanvullen.”

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline