Paaspret

Naast gekookte eieren is een paasontbijt of brunch natuurlijk niet compleet zonder een home made krentenbrood! En omdat Pasen meer moet draaien om gezelligheid met je familie – en minder om stressvolle uren in de keuken – hebben we een super easy recept voor je. En voor de aankleding van je tafel? Met onderstaande printable kom je al een heel eind!

unnamed-1

DOWNLOAD HIER JE EIGEN NAAMKAARTJES VOOR PASEN!

 

Ingrediënten voor krentenbrood

  • 120 gram krenten
  • 1 ei
  • 250 gram zure room
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 180 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
unnamed

Zo maak je het!

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat het bakblik is ingevet.
  3. Week de krenten in heet water zodat ze wat zachter worden.
  4. Klop het ei samen met de suiker en de zure room los in een kom. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe.
  5. Roer tot je een gladde substantie krijgt.
  6. Voeg de geweekte krenten toe.
  7. Roer alles nog een keer door elkaar.
  8. Stop het deeg in de bakvorm en zet 45 minuten in de oven.

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app