De Poké bowl, heb jij ‘m al 'gevangen'?

Ha! Geen zorgen hoor, we gaan je niet op jacht sturen om Pokémons te vangen. Nee, we hebben iets veel leukers voor je. Iets wat veel lekkerder is vooral: de Poké bowl.

poke-bowl-afbeelding-3

Aloha!

De Poké bowl komt uit Hawaï. Poké betekent letterlijk ‘snijden’ en dat is dan ook precies wat je krijgt. De hoofdingrediënten in deze salade zijn verse vis die in blokjes is gesneden en heerlijke groenten. Door de rauwe vis doet dit gerecht ook denken aan sushi. Zeker doordat je voor de basis van de salade voor rijst kunt kiezen en bijvoorbeeld ook avocado aan je bowl kunt toevoegen.

poke-bowl-afbeelding-1

In je mik

In Hawaï is de traditionele Poké bowl een stuk minder fancy dan de hippe versie die hier nu te krijgen is. Daar worden de vis en groente gewoon door elkaar gemikt. De Poké bowl anno 2018 is ontzettend Instagram-waardig. Alles wordt op een super stylish gepresenteerd. Het is dan ook niet zo gek dat je dit gerecht op verschillende manieren terug ziet komen op menukaarten van restaurants.

poke-bowl-afbeelidng-4

 

Zo stel je de Poké bowl samen

Een leuke twist zijn de verschillende manieren waarop je de Poké bowl kunt eten. Je kunt kiezen voor een salade als basis, voor rijst, voor een mix van rijst en salade of voor een burrito. Als de basis eenmaal is gelegd kies je vis of tofu. En daarna kies je mix-ins zoals bijvoorbeeld avocado, rode kool en komkommer. Nog een dressing (hallo wasabi-mayo) en een paar toppings erop en je Poké bowl is klaar om te fotograferen… ehhh om op te eten natuurlijk!

Natuurlijk kun je zelf ook prima thuis een Poké bowl maken. Op Instagram is genoeg inspiratie te vinden. Zoek maar eens op de hashtag #pokebowl!

Laat je ‘m liever voor je klaarmaken? Ga dan snel langs bij Poké bowl op de Hoogstraat 117B in Rotterdam!

 

www.pokebowl.nl

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline