Rol je eigen sushi!

Als je aan Japan denkt, denken alle culinaire wonderen onder ons natuurlijk gelijk aan sushi! We kennen de sushirol in heel veel verschillende soorten. Wij leggen je hier uit hoe je de sushirol met avocado en zalm maakt, maar varieer er zelf gerust op los!

1

 

Bereiden

1. Voor sushi heb je speciale rijst nodig. Zorg daarom dat je sushirijst in huis hebt. Spoel de rijst af onder koud stromend water tot dat het water helder is.

2. Laat het vervolgens 10 minuten staan in een pan met dikke bodem.

3. Voeg het water toe en breng dit aan de kook.

4. Laat met deksel op de pan 2 minuten koken op hoog vuur, draai het vuur dan middelhoog en laat 5 minuten koken, draai het vuur tot slot laag en laat het nog 12 minuten koken.

5. Zet het vuur uit en verwijder het deksel en dek de pan af met een schone theedoek. Leg vervolgens de deksel er weer op en laat 15 minuten staan.

2

6. We maken nu de dressing. Verwarm azijn, zout en suiker tot dat alles goed is opgelost. Laat afkoelen. Nu kun je de rijst in een platte schaal scheppen en hier sprenkel je de dressing overheen. Schep het geheel om en laat goed afkoelen, tot kamertemperatuur.

7. De zalm snijd je met een scherp mes in repen van 1 cm breed. De avocado snijd je eveneens in repen van 1 cm breed.

Nu komt het lastige deel. Het rollen…

 

8. Wikkel het matje in vershoudfolie. leg hier een norivel op en verdeel hier met de hand een laag rijst overheen van 1 cm dik. Aan de bovenzijde laat je 2 cm vrij. Leg ½ theelepel wasabi , wat repen zalm en avocado over de hele breedte (op 4 cm van de onderzijde).

9. Nu rol je het bamboematje van onder naar boven strak op. Vervolgens kun je met een scherp – in heet water gedoopt – mes de rol in 6 gelijke stukken snijden.

3

Op dezelfde wijze maak je nog 4 rollen. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember. Eet smakelijk!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline