Salon Heleen Hulsmann

IMG_2595

De salon van styliste Heleen is veel meer dan een kledingboetiek op afspraak. Haar boetiek is licht, overzichtelijk, abstract en een tikje speels. Behalve unieke designer items uit recente collecties, heeft ze een liefde voor het verzamelen van keramieken jaren ‘60 vaasjes en vintage beeldjes. De Charles en Ray Eames stoel in de hoek van de salon is een echte eyecatcher. “Mijn voorliefde voor Eames stoelen is ontstaan in mijn jeugd door mijn ouders. Ik haal mijn spulletjes overal vandaan. Ik struin langs marktjes, maar ik vind ook unieke items op internet.”

unnamed

BARBIES

Wat opvalt in de salon zijn de geëtaleerde designer barbies. “Barbie is mijn handelsmerk. Ik koop designer barbies in en laat ze fotograferen door kunstenares Leoniek Bontje. Zij maakt vervolgens draadkunstwerken van ze. Fotografie en art work komt hier geweldig samen. Elke Barbie staat voor een bepaald modebeeld.”

Vrouwen die bij Heleen winkelen houden van mooie merken maar kunnen zich niet altijd dure designer stukken veroorloven. Haar collectie heeft ze deels zelf bij elkaar verzameld maar ook klanten komen regelmatig kleding en accessoires brengen.
“Ik sta achter alle items die ik verkoop of binnen krijg. Ik heb een eigen stijl die ook mijn klanten aantrekt. Bepaalde merken komen gewoonweg niet in de Salon te hangen.”

VERZAMELAAR

Heleen is dol op een mix van modern met vintage. Haar kleding is dan wel tweedehands, maar de tijdloze en ietwat esthetische items zijn van recente collecties.
Ook in het interieur is deze combinatie terug te zien. “Vintage gaat over stijl, is uniek en daar kan je je net even mee onderscheiden.”

IMG_2631

ABSTRACT MEETS VINTAGE

Het woonhuis van Heleen is hoog, licht en ook hier is haar liefde voor kunst en design goed te zien. Een moderne eettafel en strakke lampen gecombineerd met opaline vaasjes in alle kleuren van de regenboog. Gesorteerd op kleur, dat dan weer wel.
In haar favoriete hoekje aan het raam leest ze haar favoriete magazine ‘Elle Decoration’ waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Haar echte pronkstuk in huis is het kunstwerk van ‘Rosemin Hendriks’ op de eerste verdieping.
“Zij is mensenschuw en maakt alleen zelfportretten met lijn en houtskool. Kunst maakt een stijl persoonlijk. Bovendien geniet ik van de bijzondere verhalen achter kunst.”

HH1

 

Voor meer informatie over de Salon van Heleen klik dan hier.

Speciaal voor de leden van Westwing biedt Heleen 10% korting op jouw online aankoop! Gebruik de promotiecode WW10 bij het betalen.

Tekst: Tina Lassally

Foto’s: Liselotte Habets

Tekstbewerking: Sarah Ciolina

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline