Het Scandinavische By Nord in de spotlights

In 2008 werd het Deense By Nord opgericht door Hanne Bezant, waarna het 6 jaar later werd overgenomen door een nieuw team interieur lovers. Sinds 2014 zijn ze druk bezig om het merk nog sterker te maken dan het al was. Westwing sprak met één van de sleutelfiguren van het nieuwe By Nord, Sales Director Magnus Krygell-Gottschalck.

01_bynord_denemarken

Een lange kustlijn met zandstranden, ruige fjorden, glooiende heidevelden en groene bossen. De grootste inspiratiebron van By Nord is de veelzijdige Deense natuur. “De Scandinavische knipoog is essentieel binnen elk ontwerp. In combinatie met de hoge kwaliteit die elk product typeert, is dat wat By Nord zo bijzonder maakt.” – aldus Magnus. Volgens hem is het onvermijdelijk om geïnspireerd te raken door de natuur op het moment dat je je begeeft in een bijzondere omgeving als Kopenhagen.

02_bynord_denemarken

By Nord heeft binnen de interieurbranche naamgemaakt met de herkenbare dekbedovertrekken van 100% katoen met dierenprint. Bedlinnen waarbij elk dier tot in perfectie op het materiaal is gedrukt. Maar, er valt nog zoveel meer moois voor je interieur te ontdekken bij By Nord. “We hebben ons gespecialiseerd in vier hoofdcategorieën. Zo vind je producten voor in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en kinderkamer.” Magnus’ favoriete item? “Voor kinderen is dat de Tipi. Zelf vind ik het dekbedovertrek Atle Duvets Grey prachtig.”

03_bynord_denemarken

Alhoewel Magnus’ liefde voor interieur zich pas ontwikkelde toen hij na zijn verhuizing een compleet appartement moest inrichten, weet hij inmiddels wel het een en ander over styling. “Mijn advies als het op de styling van je interieur aankomt? Houd het simpel en kijk goed naar de ruimte en de lichtinval voordat je begint met stylen. Houd je er niet van om je interieur continu te veranderen? Kies dan voor een neutraal kleurenpallet waar grijs en blauw overheersen. Deze kleuren zijn namelijk niet seizoensgebonden.”

05_bynord_denemarken

 

Mijn advies? Houd het simpel en kijk goed naar de ruimte en lichtinval voordat je met stylen begint.

 

 

04_bynord_denemarken

Sinds de herpositionering van By Nord in 2014 heeft het merk een vliegende start gemaakt. Magnus is dan ook optimistisch als het op de toekomst aankomt. “We hebben verschillende nieuwe producten gelanceerd afgelopen jaar. Ik heb de ambitie om ervoor te zorgen dat By Nord een voorlopende rol krijgt in de interieurbranche.”

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline