StoryTiles for Westwing

Inmiddels zijn ze een begrip in Nederland: de tegels van ontwerptalent Marga van Oers en zakelijk brein Judith Beek. Hun StoryTiles kom je tegen in de coole conceptstores en ook bladen als ELLE Decoration & Ariadne at Home verwijzen regelmatig naar deze bijzondere tegelkunst. Speciaal voor Westwing ontwierp Marga drie tegels, alleen te verkrijgen als member!

story1

Wat is de inspiratie geweest voor deze tegels?

“Voordat ik een ontwerp maak, denk ik altijd na over het onderwerp dat centraal moet staan. De Storytiles die ik voor Westwing heb gemaakt hebben als thema “Share the Love” en “Meubels”. Ook wilde ik de kleur van Westwing – turquoise – terug laten komen in de tegels. Ik wilde graag dat elke tegel z’n eigen verhaal vertelt, maar vond het tegelijkertijd belangrijk dat de tegels als serie bij elkaar zouden passen. Elke StoryTile is gemaakt van een andere steensoort, waardoor ze een rustiek karakter krijgen.”

story2

Met welke andere StoryTiles kun je deze tegels goed combineren?

“Eigenlijk vind ik dat alle StoryTiles bij elkaar passen omdat ze allemaal dezelfde look & feel delen. Maar als ik toch moet kiezen, denk ik dat de tegels het best passen bij onze moderne lijn. De tegels genaamd Globetrotters, Designcircus, hand-in-hand en Pak me dan als je kan zullen er leuk naast staan.”

story3

Wat kun je vertellen over het productieproces van de StoryTiles?

In mijn hoofd ben ik eerst lang aan het broeden, totdat ik een ontwerp creëer. Vaak gaat dit gepaard met enkele schetsontwerpen. Uiteindelijk blijven er een paar ontwerpen over die ik vertaal naar eindontwerp. Ik gebruik veel collagetechnieken dus speel met compositie, kleur en met het verhaal. En op een gegeven moment klopt een ontwerp en wordt dit gebakken op de tegel. Vaak bakken we de tegel dan eerst een aantal keer af om te kijken of de kleuren mooi uitvallen. Zo niet, dan kan dit nog bijgestuurd worden in het ontwerp. De tegel zelf wordt een paar uur ambachtelijk gebakken op 830 graden.

 

Hoe kun je de StoryTiles het best stylen?

Zelf vind ik het heel leuk als mensen de Storytiles gebruiken als mini-kunstwerkjes aan de wand. Elke tegel heeft een ophanghaakje waardoor je hem gemakkelijk aan een schroef of spijker kunt ophangen aan de wand. Misschien wel in combinatie met andere wandobjecten. Maar je kunt ze ook neerzetten op je schouw, fotoplank of nachtkastje.

Een StoryTile is hetzelfde als een “normale” tegel. Zo kun je hem dus ook gebruiken. De tegels zijn hitte- en waterbestendig waardoor het design levenslang meegaat. Dus ja, je kunt je tegel natuurlijk ook zelf inmetselen…

Cadeau!

Lijkt het je fantastisch om één van deze tegels – speciaal ontworpen voor Westwing – cadeau te krijgen? Zorg dat je vriend, vriendin, moeder, zus, oom of tante zich aanmeldt bij Westwing. Op het moment dat deze persoon door jouw toedoen een aankoop doet bij Westwing, ontvang jij een bijzondere tegel van StoryTiles!

storytiles-aanmelden

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline