Style Trip in Moskou met Irina Kuznetsova

Zit je nog met je gedachten in het coole en creatieve Berlijn? Buckle up want het is vandaag alweer tijd voor een heel ander soort stad: Moskou! Ook daar zijn de zonnige dagen eindelijk aangebroken waardoor de stad extra mooi is. Irina Kuznetsova, de Style Director van Westwing in Rusland, neemt je mee op haar favoriete wandeling door Moskou.

2015-06-09-Style-trip-Moscow_800px

Gypsies gone wild – Denis Simachev Shop & Bar

“We beginnen de wandeling in mijn favoriete bar in Moskou: Denis Simachev. Deze plek is zo uniek, ik kijk er elke keer weer mijn ogen uit. Er is zoveel te zien dat deze gegarandeerd een lach op je gezicht tovert! Heel inspirerend, maar ik voel me er tegelijkertijd ontspannen en op mijn gemak. Of je nu naar binnen loopt voor een ontbijtje of een lunch met vrienden of tot in de late uurtjes drankjes en dansjes doet, het is een betoverende spot. De magie zit ‘m in het design.”

Shopbardenis-5

“Kseniya Sverkunova is het geniale brein achter de inrichting van deze te gekke spot. Deze ontwerper en artiest vulde de ruimte met gekke, grappige en een beetje provocerende dingen waardoor er een soort hooligan sfeertje is ontstaan.”

Shopbardenis-4Denis Simachev bar & shop

Hoe is hij hier zo opgekomen? “De sfeer hier is heel erg gypsy,” vertelt Sverkunova, “En de bedenker van deze sfeer is Denis zelf. Ik zou het omschrijven als een combinatie van kitsch en gypsy. Het idee was dat alles kon en alles mocht, maar het moest wel van goede kwaliteit zijn. Eigenlijk moest het eruit zien alsof gypsies een paleis hadden beroofd.”

Shopbardenis-2

Oud meets nieuw – Golden Apple Hotel

“Dit is een van de eerste boutiquehotels in Moskou. Een vijf sterren spot die werd ontworpen door de Canadese architect Rafael Shafir. Hij heeft een ultramodern interieur op een waanzinnig mooie manier gemixt met dit historische gebouw. De zeven verdiepingen hebben allemaal een andere kleur van de regenboog en dit zie je ook terug in de kamers. In het interieur van de hotelkamers zie je hout, marmer en steen. En toch voelt het heel comfortabel. Shafir omschrijft zichzelf als een postmoderne architect. Zijn favoriete techniek is het combineren van verschillende bouwelementen die het interieur, de meubels en de architectuur versterken.”

goldenapple-3Golden Apple hotel

Prachtig parkje – Hermitage Garden

“Dit is een van de oudste parken van Moskou. Klein maar fijn! Groene laantjes en felgekleurde bloemen vormen een prachtige combinatie met de ouderwetse witte lantaarnpalen. Een van de dingen die dit park zo mooi maakt is een houten platform dat in 1895 werd gebouwd door architect Balevich, het wordt goed onderhouden. Het park heeft ook twee theaters, een openlucht bioscoop –wat goed werkt in de warmere seizoenen- verschillende restaurants én een geweldige speeltuin voor kinderen. Het is de perfecte plek om tijd door te brengen met familie.”

hermitagegarden-2Hermitage Garden

Shop till you drop – Tsvetnoy Central Mall

“Vroeger was op deze plek de centrale markt waar alle Moskovieten hun boodschapjes deden. De markt zat toen op de begane grond en op de hogere verdiepingen werden allerlei andere goodies verkocht. Het is nu helemaal omgegooid maar toch zie je in het gebouw nog de historie terug. Aan de wanden in het pand hangen foto’s van jonge dandies die in die tijd vast goede zaken deden. Een andere link met vroeger zijn de verse boerenproducten op de markt op de bovenste verdieping. Kleding, accessoires en andere dingen waar vrouwen blij van worden, vind je op de eerste vier verdiepingen.”

Centralmall-2
Centralmall-1Tsvetnoy Central Mall

“De enorme groene muur in het winkelcentrum brengt mijn verbeelding altijd op gang. Ik vind dat het er fantastisch uitziet met die oude neon borden. In het ontwerp van het winkelcentrum zie je verder veel glanzende oppervlakken, glas en plastic. Maar het is ook prachtig aan de buitenkant! Het is gebouw is ontworpen door een van de belangrijkste Russische architecten: Yuri Grigoryan. Het staat voor de energie van de grote stad met felle lichten, een eclectisch ontwerp, het oog op de toekomst en de unieke gave om verschillende culturen en stijlen samen te brengen.”

Centralmall-3

Russische historie – Kremlin

“Natuurlijk mag het Kremlin niet in dit lijstje ontbreken! Voor veel Russen niet alleen het hart van Moskou, maar eigenlijk het hart van ons hele land. De tsarenpaleizen en kathedralen zijn een must see! Je kunt hier de meest geweldige foto’s maken en heerlijk door de Alexander tuin wandelen. Het is een plek waar de geschiedenis van ons land echt samenkomt.”

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline