Style Trip met Sylvia Arenas in Barcelona

Er zijn mensen die zeggen dat een stad een gender heeft… Als dat zo is, dan is Barcelona een vrouw. Een geweldige vrouw. Prachtig, intelligent en Mediterraan.

Één ding is zeker, in deze mooie stad wordt volop genoten! Barcelona is een overweldigende stad vol cultuur en modernisme, de stad is licht, de mensen zijn vriendelijk en je ervaart hier de fijne combinatie van stad én strand.

touristic-1Klaar voor een tour door de magische stad Barcelona?

Paseo de Gracia

Waar zou Barcelona zijn zonder Gaudi? Zijn gebouwen met onmogelijke vormen symboliseren de Moderne beweging van de 19e eeuw. Golvende balkons, gedraaide metalen en mozaïek in lieflijke kleuren vind je aan de Paseo de Gracia, een van de grote straten van de stad. Aan deze avenue vind je ook de bekende mode-merken Chanel, Prada, Bottega, Venneta en Jimmy Choo. Luxe shoppen dus, met deze elegante, verfijnde Franse en Italiaanse fashionlabels. De Paseo de Gracia is de perfecte combinatie van design, mode en kunst.

Paseo-de-Gracia-1Paseo de Gracia

Hot spot: hotel Mandarín

Op steenworp afstand van Paseo de Gracia vind je dit hotel, een echt symbool van Barcelona’s luxe leven. In de zomer zitten de terrassen vol, vooral de Mimosa Garden, maar dat is dan ook een exclusieve city-favourite!

HotelMandarin-2Hotel Mandarin
Hot spot: Margot House

Op steenworp afstand van hotel Mandarín bevindt zich Margot House. Een nieuw populair concept, een ‘verborgen’ hotel met negen zeer exclusief gedecoreerde vertrekken. Het is pas 2 maanden open en dus helemaal hot en happening!

margothouse-1Margot House

Barrio Gótico/ Borne

Breng een bezoekje aan Barrio Gótico en de Borne. Terwijl de eerste de feel van een authentieke, oude buurtwinkel heeft, is de Borne een veel bezochte plek bij de jonge hipsters in de stad. Ook rond de oude markt kan je leuke decoratie-shops bezoeken. Een must-visit voor accessoire lovers!

borne-1Borne

Hot spot: Salón Toro

Dit is een unieke haarsalon gestyled door interieurontwerper Lázoro Rosa-Violán. Rosa-Violán werkt momenteel voor grote restaurants en werkplekken in Barcelona en Madrid. Salón Toro is absoluut je bezoekje waard.

Salon-Toro-1Salon Toro

Hot spot : El Nacional

Een plaats met kleine restaurantjes die gespecialiseerd zijn in een ander type eten. Wederom met interieur design van Rosa-Violán in de vorm van een krachtige, karakteristiek stijl.

El-Nacional-4El Nacional

Port Vell/ Barcelonata/ Vila Olímpica

Vanaf de start van de Ramblas bij Plaza Cataluña zie je een stroom aan toeristen én locals die gezellig de straat afstruinen. De Ramblas brengt je naar Port Vell dat eindigt bij het Columbus monument, een symbool sinds 1886. De maritieme tour brengt je dichterbij het strand tot aan de Barcelonata, een oude vissersbuurt getransformeerd tot toeristisch centrum. Paradeer vanaf hier langs de kustlijn tot Vila Olímpica, waar het Olympisch dorp was tijdens de Olympische Spelen in 1992. Vila Olímpica staat nu bekend om haar hoge gebouwen en het sculptuur Pez, van Frank O. Gehry. Een echt architectonisch hoogstandje!

vilaolimpica-2Port Vell

Hot spot: La Cuina den Garriga

Een charmant restaurantje met manager Elena die haar gasten graag verwend. De lekkerste Catalaanse delicatessen komen op tafel, dus dat wordt smullen!

 lacuinadengarriga-5
La Cuina den Garriga

Hot spots: restaurants Chez Cocó, Casa Paloma, Caballa Canalla

Hot spots met heerlijk eten en een goede interieur smaak. Bijzonder en origineel.

chezcoco-1Prikkel je zintuigen in een van de heerlijkste restaurants van Barcelona!

Parc Güell

Wanneer je de zee achter je laat en ‘de berg’ oploopt richting de buurt Gracia vind je wederom de kunstwerken van Gaudí. Allereerst de wereldberoemde Sagrada Familia, zijn onafgemaakt werk dat onder constructie is sinds Gaudí een eeuw geleden overleed. Dan volgt Parc Güell, in eerste instantie bedoeld als stadstuin in Engelse stijl, en nu het meest populaire openbare park van Barcelona. In dit park heeft Gaudí zijn verbeelding de vrije loop gelaten en dat zie je terug! Parc Güell is benoemd als UNESCO World Heritage Site, en is daarmee een absolute must-see om van je lijstje af te vinken.

parkguell-2Park Guell

Barcelona stopt hier niet. Deze goddelijke, moderne stad blijft zichzelf ontwikkelen en uitvinden. Hasta Pronto!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline