Style Trip in Warschau met Marta Suchodolska

Vandaag is het tijd voor het Poolse Warschau. Een stad vol contrast waar de geschiedenis van de stad en moderne invloeden elkaar ontmoeten. De Poolse Style Director Marta Suchodolska van Westwing neemt je mee op een tour door haar stad… Wees gewaarschuwd: de kans is groot dat je alleen nog maar meer van de stad wilt ontdekken!

Map-Warszawa

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Warschau bestaat niet zonder het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Het is niet te missen middenin de stad op de kruising van de twee belangrijkste straten. Op 21 juli staat het paleis er zestig jaar! Decennialang hadden mensen een hekel aan dit gebouw omdat het herinnert aan de communistische tijden, maar inmiddels is het een geliefde plek. Hoe dit komt? Het is prachtig! En er zit van alles verstopt in het paleis: bioscopen, theaters, musea en een zwembad. Je kunt op de bovenste verdieping uitkijken over de hele stad. Ben je aan het verdwalen in Warschau? Het paleis is je herkenningspunt, het torent namelijk boven alle andere gebouwen uit….

Place-to-see---PKIN-1Paleis van Cultuur en Wetenschap

Royal Lazienki park

In de zeventiende eeuw was dit het vakantieoptrekje van de laatste koning van Polen maar nu is het een prachtig park middenin de stad. Het centrale punt is het paleis op het water, het lijkt bijna op het water te zweven. Rondom het paleis is het gevuld met pauwen waarvan de mannetjes zich in mei uitsloven om de vrouwtjes te versieren. Een echte Verenparade!

Place-to-see-Lazienki-1Royal Lazienki park

Chopin beeld en live muziek

Bij de hoofdingang van het Lazienki vind je het Chopin beeld. Het beeld is in de zomer omringd door bloemen en er is elke zondag live muziek. Kijk vooral goed naar het stenen bankje dat er net even anders uitziet. Geef een druk op de knop en het bankje begint Chopin muziek voor je te spelen. Er staan 15 van dit soort bankjes in Warschau. Deze vormen samen een route die leidt naar het oude Warschau.

Place-to-see---Chopin-5Chopin Bankje

De oude stad

Beeldschoon toch? Al die schattige huisjes en kleine stenen straatjes in het oude deel van de stad. Minor detail: het is een reconstructie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het de bedoeling dat Warschau volledig van de kaart zou verdwijnen. Na een bombardement was er nog maar één huisje over. In de jaren vijftig heeft Warschau het opnieuw opgebouwd en om de oude stad een burcht muur gezet. Je komt hier ook kerken, het kasteel van de koning en de zuil van Zygmunt tegen. De laatste was de koning die de naam van de stad van Krakau naar Warschau veranderde.

Place-to-see-Old-Town-1De oude stad

Nu komt het moment om te vergeten dat je een toerist bent. Alle must sees heb je gezien, dit zijn de plekken waar de bewoners van Warschau zelf graag komen…

Plac Zbawiciela – Savior Square

Dit plein staat ook wel bekend als het ‘hipster plein’. Van je ontbijt tot je avondmaal, het is hier altijd druk. Opvallend is de kerk en de grootse regenboog op het plein. Pak een ontbijtje bij cult café Charlotte. Het is daar vaak zo druk dat mensen hun eigen stoel meenemen en buiten gaan zitten. Geen geluk? Ga dan genieten bij Karma, Cocotte of Plan B!

Place-to-see-Plac-Zbawiciela-1Plac Zbawiciela

 Soho Factory

Lange tijd stond deze plek bekend als arm en verwaarloosd, maar het staat nu in bloei! Creatieve workshops, ateliers van fotografen, lofts en culturele centra zoals Soho Factory. In de industriële gebouwen vind je design shops, redacties van modemagazines restaurantjes en kleine producenten. Er is een alternatief theater en het Neon Museum. Het is een mix van werk en fun, van modern en geschiedenis.

Place-to-see-Soho-Factory-6Soho Factory

East Warschau

Dit bijzondere restaurant moet je zien! De naam slaat op het treinstation in de buurt. Langs het gebouw lopen treinrails, er is een stationsbank en je ziet een stationsklok hangen. Net als een treinstation is het restaurant vierentwintig uur per dag open! Maar nadat je er naar binnen loopt, voelt het echt niet meer alsof je op een treinstation bent. Je kunt kiezen tussen het restaurant en de bar. Het restaurant is prachtig en heel groot, ideaal om vrienden te ontmoeten. Wil je alleen wat snacken? Ga dan naar de bar. Iedereen zit hier aan een tafel. De koks maken in het midden het eten en vertellen je er alles over. In Warschau wordt gezegd: de gast moet blij zijn.

Place-to-see---sohofactory--1
East Warschau

Neon Museum

Het Neon Museum is een bijzondere plek. Hier vind je neon reclameborden van de tijd na de oorlog. Het past perfect in de industriële stijl van Soho Factory. Je kunt in het donker drie verschillende steegjes doorlopen. Een stukje geschiedenis en nostalgie!

 Place-to-see---Muzeum-Neonow--1Neon Museum

Vistula

Het rechterdeel van Vistula moet je zien! Het is de laatste rivier in Europa die nog zijn natuurlijke kustlijn heeft. Het is de spot om te relaxen in de zomer en een avondwandeling te maken.

Place-to-see-Vistula-2Vistula

Natuurlijk heeft Warschau ook geweldige hotels. Waar ga jij slapen?

Hotel Bristol

Het oudste hotel in Warschau: koninklijk, neorenaissance, exclusief en vol prestige. Hier verblijven celebrities, sterren en wereldleiders.

Hotels-Bristol-1Hotel Bristol

Hotel H15

Gek op hedendaags design? Dan is dit your place to be! H15 is luxe gemixt met het beste design. Elke kamer heeft weer andere design elementen. In de historische muren zit de nieuwste technologie en de oude patio is een wintertuin met een glazen dak.

Hotels-H15-5Hotel H15

Hotel Rialto

Is het een hotel of een art deco museum? Hotel Rialto is het eerst boetiekhotel in Warschau. Als je liefde hebt voor art deco is dit echt iets voor jou. Vanaf het moment dat je binnenkomt, vliegt deze stijl je om de oren. Van de receptie tot de lift met kersenhout.

Hotels-Rialto-1Hotel Rialto

Hotel Sen Pszczoly

Houd je meer van alternatief? Dan is dit hotel in industriële stijl er een voor jou. Het hotel zit vol gekke details: van lampen gemaakt van onderdelen van een wasmachine tot liftdeuren in plaats van gewone deuren. Geen eetkamer, maar een keuken die iedereen kan gebruiken. Ideaal als je een klein budget hebt, maar wel op een bijzondere plek wil verblijven!

Hotels-Sen-Pszczoly-1Hotel Sen Pszcoly

Nu je weet wat je moet zien en waar je heerlijk kunt verblijven, is het tijd om te shoppen!

Mysia 3

Geen zin in een grote shopping mall? Ga dan naar deze kleine, maar fijne shopping mall. Je vindt er bijvoorbeeld COS, MUJU en NAP.

Shopping-Mysia-1Mysia 3

Dom mody Vitkac

Houd je van luxe? Dan kun je je hier uitleven! YSL, Gucci, Bottega Veneta, Lanvin, Giorgio Armani… Wat in Milaan Monte Napoleone is en in Parijs Lafayette, is in Warschau Vitkac!

Mokotowska

In deze straat vind je allerlei Poolse designers in kleine winkeltjes en showrooms. Bekende namen zijn Ania Kuczyńska, Maciej Zień, Robert Kupisz, Izabela Łapińska, BOHOBOCO en Loft 37.

Shopping-Mokotowska-1Mokotowska

Alle Gloria

Als je van Mysia 3 naar Savior plein gaat is het restaurant Alle Gloria er eentje waar je geweest moet zijn! Het is typisch voor de Poolse cultuur. Chefs bereiden het voedsel op authentieke wijze en de inrichting met houten vloeren, gekleurde meubels, kunst op de muur en borduursels is heel kenmerkend.

Restaurants-AlleGloria-1Alle Gloria

 Burakowska

Na al dat shoppen kun je hier even helemaal tot jezelf komen in de tuin. Ideaal om te relaxen of heerlijk een wijntje te drinken bij Mielżyński Winehouse. Neem ook zeker een kijkje bij bloemist Warsztat Woni voor de mooiste decoraties! In deze winkel geldt: less is more. Laat je verleiden door al die prachtige bloemen…

Shopping-Burakowska-2Burakowska

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline