In the spotlights: The Green Happiness

Na 2,5 jaar delen Merel von Carlsburg en Tessa Moorman voor het eerst hun kennis over „healthy” voeding via Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat. Honderdduizenden vrouwen volgen inmiddels de ‘plant based levensstijl’ van The Green Happiness en onlangs verscheen het nieuwe boek van het duo. We spraken met Tessa, namen een kijkje in haar huisje in Amsterdam én vroegen haar om slimme tips en tricks voor een gezonde leefstijl.

01_the-green-happiness_tessa-moorman-1

 

Wat is jullie drijfveer?

“Mensen bewuster te laten eten. Wil willen mensen laten ervaren wat voeding met je doet. The Green Happiness is meer dan een dieet, afslankmethode, kookboek. Het is een levensstijl. We hebben zelf mogen ervaren wat het veranderen van voeding met ons doet. En als er ook maar de kleinste kans is dat jij je beter, energieker en gezonder voelt door in de ochtend een groene smoothie te drinken, dan willen wij jou inspireren om dat te doen! We beweren niet dat we alle ziektes kunnen helen met onze manier van eten, maar we denken wel dat we de levenskwaliteit van een hoop mensen kunnen vergroten door te focussen op voeding. Je mag zelf bepalen wat je er mee doet natuurlijk, onderzoek het, verdiep je erin, maar bovenal; probeer het eens een paar weken uit! Want uiteindelijk is dat natuurlijk je beste bewijs en motivatie; dat je zélf ervaart wat het met je lichaam doet.”

02_the-green-happiness_tessa-moorman

 

Op welke bereikt doel zijn jullie het meest trots?

“Ik vind het heel leuk dat de Facebookpagina van The Green Happiness zo goed loopt. Volgers maken onderling Facebookgroepen aan om elkaar op de hoogte te houden van hun vorderingen en succesverhalen. Daarnaast ben ik ook erg trots op de winter editie van ons nieuwe boek: “Your 50 days of Green Happiness” en op alle inspirerende mensen die we hierdoor hebben morgen ontmoeten.”

 

Hoe zou je, je interieur stijl omschrijven?

“Gezellig, groen en vol planten. Ik ben gek op planten en in de stad mis ik dat nogal. Ik heb altijd een bos bloemen en een aantal planten staan in het raam. Verder zie je veel groene accenten terugkomen in mijn servies en heb ik een jungle print gordijn voor het raam hangen. Om het wat gezelliger te maken steek ik vaak kaarsjes aan en regelmatig doe ik aan yoga in huis. Mijn huisje is een soort eigen wereldje op zichzelf. Mijn Green Happiness at home!

03_the-green-happiness_tessa-moorman kopiëren

Heb je ook een ruimte in huis die niet groen is?

De muren in mijn slaapkamer heb ik zeven jaar geleden blauw geverfd en die kleur heb ik er nooit afgehaald. De kleur maakt me vrolijk en dit in combinatie met groene accessoires en items van mijn reizen maakt het een heerlijke kamer om in te vertoeven. In de zomer schuif ik het raam achter mijn bed open en dan lig ik heerlijk in m’n bed van het zonnetje te genieten.

04_the-green-happiness_tessa-moorman kopiëren

Wat moet een keuken volgens jou absoluut hebben?

“Wat bij mij in de keuken echt een must is, is een goede blender! Ik heb er zelf eentje van Magimix waar ik heel blij mee ben! Op kantoor hebben we een hoge snelheidsblender van Bianco Puro en deze staat ook op mijn verlanglijstje voor thuis! Een hogesnelheidsblender is in staat om harde en taaie ingrediënten als noten, rauwe groenten of bevroren fruit moeiteloos en in korte tijd te verwerken tot groene smoothies, notenpasta’s, amandelmelk en zelfs warme soep!! Verder zie je in mijn keuken altijd kaneel en kurkuma!”

04_the-green-happiness_tessa-moorman

 

Wat is de grootste valkuil van gezond eten?

“Ik denk vooral dat mensen te streng zijn voor zichzelf. Niet alles moet in een keer goed. Het gaat om het grotere plaatje. Je moet wennen aan anders eten, je groeit er langzaam in. Begin bij alleen het aanpassen van je ontbijt en ga geleidelijk steeds een stapje verder. Een andere valkuil bij plantaardig eten, is dat mensen vaak te weinig eten. Bij plantaardig eten moet je meer eten en je maaltijd aanvullen met gezonde koolhydraatbronnen zoals zoete aardappel, havermout of rijst.”

Hebben jullie tips voor mensen die koken vervelend vinden?

“Maak het jezelf makkelijk. Haal voorgesneden groenten en begin met een makkelijk recept of een lekkere snack! Als je kookt, maak dan gelijk maaltijden voor verschillende dagen. Je hoeft niet elke dag in de keuken te staan. Er zijn tegenwoordig ook zat plekken waar je heerlijk veganistisch kan eten! Ik zelf ga graag naar het restaurant “Meatless District” in Amsterdam of ik ga naar “Sla” voor een salade.”

En nog tips voor een gezonder eetpatroon?

“Meer groente en fruit toe voegen. Probeer eens meer fruit toe te voegen in je ontbijt of een stuk fruit als tussendoortje. Zorg er daarnaast voor dat de helft van je avondmaal uit groenten bestaat. Naast fruit zijn wortelballetjes, noten, rauwkost met een lekkere dip en een groene smoothie ook lekkere en gezonde tussendoortjes. Ik zelf ben momenteel weg van groene smoothies als tussendoortje!”

 

05_the-green-happiness_tessa-moorman

 

Detox

“We zijn op het moment met The Green Happiness bezig voor een detox voor de lente/zomer. Het gaat om een hardcopy  boek, in combinatie met video’s. Het is een kickstart naar gezonder eten. Het is niet onze insteek om met de detox mensen te laten afvallen maar om ze in een week kennis te laten maken met een gezond en plantaardig eetpatroon. Dus niet alleen sappen, maar lichte maaltijden en smoothies. Ook zijn we weer een retreat aan het plannen! Vorig keer hebben we dit gedaan op Ibiza en het was een groot succes! Wanneer dit precies zal zijn publiceren we op onze website.”

Fast food maar dan supergezond? Veggie burgers met patat! Dit is volgens Merel hét perfecte recept voor een detox. “Het is helemaal plantaardig en een stuk lichter dan met vlees. In plaats van een broodje hebben we gekozen voor een portobello en in combinatie met de zoete aardappel verteert het lekker.”

 

06_the-green-happiness_tessa-moorman

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  2. Was de zoete aardappelen en snijd er frietjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster 30 minuten in de oven.
  3. Was de prei en snijd in dunne ringen. Bak de ringen in de koekenpan met een laagje water in 3 minuten zacht. Doe de prei vervolgens in een grote kom.
  4. Voeg de linzen, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, boekweitvlokken en Italiaanse kruiden toe aan de prei en meng goed. Blijven de burgers te nat, dan kun je een klein beetje extra boekweitvlokken toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vorm zes burgers en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Je kunt de burgers eventueel halverwege keren. Leg de laatste 10 minuten de portobello paddenstoelen bij de burgers op de bakplaat.
  6. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de basilicum fijn en meng met de tomaten, breng op smaak met zout en peper.
  7. Haal de burgers uit de oven. Bewaar vier burgers in de koelkast of vriezer. Twee burgers eet je nu op. Beleg hiervoor de twee portobello ‘s met de tomatensalade en burgers. Serveer met de zoete aardappelpatat en ketchup.

 

Meer info over The Green Happiness vind je hier!

Fotografie: Zack van der Merwe

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline