8 tips om je huis te detoxen in januari

Januari staat bij velen in het teken van detoxen – body, mind én home moeten eraan geloven. Wij helpen je in ieder geval met het home-gedeelte. Volg onze tips om je huis te detoxen en voor je het weet begin je met een schone lei aan het nieuwe jaar.

Time to detox: loop door je huis of appartement en sta even stil bij elk item in elke ruimte…

tips-om-je-huis-te-detoxen-keuken

#1 De keuken 

Ga eens door jouw voedselvoorraad heen: neem bijvoorbeeld de rijst, bloem en pasta. Tip: doe ze in van die mooie glazen potten – dat oogt namelijk veel netter en het ziet er gewoon leuk uit! Alles dat over de datum is gaat natuurlijk regelrecht de prullenbak in. Neemt je keukenapparatuur te veel ruimte in? Evalueer dan welke apparaten je het meeste gebruikt en welke opgeborgen kunnen worden.

#2 Thuiskantoor/studeerkamer

Oud papier, oude ansichtkaarten en posters zijn beter op hun plek in een mooie doos dan op dat mooie bureau van jou. Vervang ook die oude kalender voor een splinternieuw exemplaar en je bent helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

#3 De slaapkamer

Heb je al die boeken, sieraden en medicijnen echt nodig op je nachtkastje? Waarschijnlijk niet. Geef ze daarom een ander plekje en hou je slaapgedeelte opgeruimd en stressvrij. Verwen jezelf ook met nieuw beddengoed – ga voor een fris kleurtje om de boel op te fleuren!

#4 De badkamer

Jij hebt vast ook een bakje met halflege shampoo flessen, lekkende conditioners of lotion die je nooit gebruikt. Geef ze aan een goed doel of gooi ze gewoon weg – denk maar aan alle ruimte die je nu hebt voor jouw fijnste beauty producten!

#5 De woonkamer

Opgebrande kaarsen, kapotte vazen en tafellinnen vol vlekken die je er niet uit krijgt – weg ermee! En ben je eigenlijk nog van plan om die oude tijdschriften te lezen? Bewaar er een paar als origineel cadeaupapier, maar voor de rest is het recycling time!

 tips-om-je-huis-te-detoxen-woonkamer

En hoe zit het met de rest van het huis?

#6 

Nieuw jaar, nieuwe planten! Haal nieuwe planten in huis of begin met het kweken van je eigen plantjes (hallo avocadoboom!). De trend van 2017 is groen, dus je mag je huis helemaal omtoveren tot een botanisch paradijs!

tips-om-je-huis-te-detoxen-planten

#7 

Vind je sommige schilderijen of foto’s aan je muur niet meer zo mooi? Twijfel dan niet langer en berg ze op in de kelder of op zolder. Iemand ermee blij maken kan natuurlijk ook. Wees in ieder geval niet bang voor een kale muur. De juiste decoratie vind je in no time!

#8 

Houd het volgende altijd in gedachten: jouw huis is een woonruimte, geen opslagplaats of warenhuis!  

tips-om-je-huis-te-detoxen-gang

Ready, Set, Detox!

Beeld: Living 4 Media, Westwing Home & Living

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline