Trends in thee

Thee is hot! En dan niet alleen in de letterlijke betekenis van het woord. Waar het vroeger een suf imago had, zien we bloggend en vloggend grote aantallen influencers massaal aan de thee. Waarom? Omdat deze eeuwenoude drank oneindig veel smaken, rituelen en bereidingen heeft. Ontdek de grootste trends in thee!

01_trend_thee

De theesommelier

Net als wijn, kent thee gelaagdheid in smaken. Wanneer je één slok neemt, komen er allerlei smaken naar voren. De sommelier die alles weet over wijn, heeft concurrentie – of gezelschap – gekregen van de theesommelier die je alles kan vertellen over de smaken van thee én bij welke gerechten je thee het beste kunt drinken. Want, wederom net als bij wijn, kunnen smaken in thee versterkt worden door er bepaalde gerechten bij te eten.

02_trend_thee

Teacocktail time!

Het beste van twee werelden met elkaar verenigd: thee en cocktails. Door de kruidige smaken van thee wordt steeds vaker koude thee toegevoegd aan cocktails. Thuis eens proberen? Bereid gemberthee en laat dit afkoelen. Doe 30 ml afgekoelde gemberthee, 30 ml Martini Bianco, 30 ml appelsap en 1 theelepel oranjebitter in een theemok en top dit af met soda. Doe er een limoenschil bij en geniet van je theecocktail!

03_trend_thee

Chinees theeritueel

In China is theedrinken een eeuwenoud ritueel waarbij er veel aandacht wordt besteed aan de bereiding, de theesmaak en het servies waarmee het gepresenteerd wordt. ‘Gung Fu Cha’ is de naam van de ceremonie die dagelijks plaatsvindt met vrienden en familie. De oudste personen krijgen als eerst hun thee geserveerd, pas wanneer iedereen een slok genomen heeft, drinkt de gastvrouw haar thee.

04_trend_thee

Op z’n Hollands

Nederland heeft een rijke theegeschiedenis. In de 17e eeuw werd dankzij de VOC thee wereldwijd verhandeld vanuit China. Net als in andere landen is theedrinken bij ons een sociale activiteit waarbij we in alle rust de dag met elkaar doorspreken. Maar liefst 3,5 miljoen liter thee wordt er in Nederland per dag gedronken!

05_trend_thee

Engels theeritueel

Engelsen zijn echte theeleuten. Het begint al bij het wakker worden. Nog voor het douchen, drinken zij hun eerste kopje thee. Tijdens het ontbijt volgt het tweede kopje, uiteraard met melk en suiker, en na het werk is het tijd voor de ‘afternoon tea’ waarbij er hartige hapjes geserveerd worden bij de thee. Net zo belangrijk als de smaak van de thee, zijn de kopjes waaruit ze het drinken. Het is niet voor niets dat het Wedgwood in Engeland is ontstaan!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline