Een tropisch leven op Curaçao

Een tropisch leven op Curaçao, voor ons misschien een droom, voor hair & make-up artist Franceen Denbow de werkelijkheid! Hoe is dat? Een leven op Curaçao?

01_curacao_franceen

Curaçao

“In het verlangen naar een nieuwe omgeving en uitdaging besloten mijn partner en ik in september 2012 het roer om te gooien. Samen met ons zoontje van toen bijna 2 jaar emigreerden we naar Curaçao. In 2014 is onze tweede zoontje geboren hier op Curaçao.”

Geboren op St. Maarten in 1975 en in de zomer van 1987 is ze naar Nederland verhuisd. “Dat was natuurlijk wel gek. Ik was palmbomen en witte stranden gewend!” Ook Curaçao was Franceen niet vreemd. Haar moeder is geboren op Curaçao waardoor Franceen er enkele familieleden heeft wonen. Franceen’s partner is eveneens Curaçao geboren en opgegroeid. “Waarom we hier zo graag wonen? Ik denk dat het ook met het buitenleven te maken heeft. In Nederland is iedereen ook een stuk vrolijker en energieker als het land wordt overspoeld door zomerse temperaturen. De terrassen zitten ineens vol, de parken zijn druk en de BBQ’s draaien overuren. Dat ervaren wij hier continu.”

02_curacao_franceen

Hair & make-up artist

“Iets meer dan 15 jaar geleden begon ik als hair en make-up artist. Mijn werk bestaat uit het verzorgen van en het bedenken van concepten voor make-up en hairstyling voor o.a. reclame, tijdschriften, beauty/mode-producties en corporate shoots. Ik ben gestart in Nederland, maar werk nu op Curaçao. Daarnaast doe ik ook veel paradijselijke ‘destination weddings’ die hier gedurende het hele jaar plaatsvinden. Ik werk veel met internationale teams die naar ons eiland komen om te fotograferen maar ook met lokale creatieven.”

Waarom Franceen zo van haar werk houdt? De variatie! “De ene dag sta ik in de studio voor een shoot, de volgende dag werk ik op een kantoor om make-up tips te geven of sta ik op het strand om modellen nóg mooier te maken. Is het niet extra bijzonder als je op je blote voeten in het zand kan staan tijdens je werk? Daarnaast vind ik het fantastisch allerlei soorten mensen mooier te maken, hun pluspunten te versterken. Zo kan een persoon met een mooi kapsel & mooie make-up extra stralen.”

03_curacao_franceen

De leefstijl op Curaçao

Wat nu die typische Curaçaose leefstijl is? Dat weet Franceen ons zó te vertellen. “Het buitenleven! Genieten van kleuren, de geur van de Caribische keuken, een middagduik nemen na je werk, met de voetjes in het zand, lekker op je terras zitten en naar de sterren kijken of naar de Happy Hour. Het ‘vrije’ gevoel!”

04_curacao_franceen
Gekleurde huizen in het Pietermaai district

Curaçao als favoriet

“Curaçao heeft veel te bieden: mooie stranden, leuke hippe uitgaansplekken en restaurants. Naast de kleurrijke monumentale gebouwen en huizen is er ook veel moderne architectuur te vinden. Maar vergeet ook de flora en fauna niet. Je kunt hier door het ruige landschap crossen, wandelen bij de zoutpannen, flamingo’s bekijken, de Christoffel berg beklimmen en langs de lokale winkels struinen. En foodtrucks vind je overal! De zondagen zijn echte chilldagen hier. In de ochtend een relaxte yogasessie of bootcamp op het strand en daarna wordt er gerelaxed en opgeladen voor de nieuwe week.  Verder is Curaçao een kleurrijke smeltkroes met diverse nationaliteiten en dat zie je terug in het straatbeeld.”

05_curacao_franceen

De Curaçaose stijl

“Het belangrijkste en meest herkenbare aan de Curaçaose stijl? De stijl is kleurrijk! Zelfs in de meeste strakke interieurs voel je het buitenleven door toegevoegde natuurlijke elementen zoals schelpen, drijfhout etc. Ook als je binnen bent is er altijd iets dat je naar buiten trekt. Van de Caribische cuisine tot de vogels op de waslijn of de grote waaiende palmbomen.

 

 

Meer weten over Franceen?Ga naar haar website óf volg haar werkavonturen op Instagram

Credits: Franceen Denbow // Chicas Productions

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline