Tropische recepten

Dé trend van deze zomer is tropisch! Niet alleen op de catwalks – ook in interieurland worden we steeds verleid met explosies van kleur. Westwing gaat verder dan interieur alleen en vertaalde daarom deze trends samen met de beroemde ‘food artist’ Csaba dalla Zorza in tropische recepten.

4

Een hip zomers dieet

Vegetarische gerechten, een snelle hap of een zeevruchtensalade: de tropische recepten van Csaba dalla Zorza zijn heerlijk veelzijdig! De kok en tv presentratrice Csaba dalla Zorza heeft – een paar weken voordat haar boek ‘Naples in the mouth’ gelanceerd wordt – voor Westwing twee gerechten samengesteld geïnspireerd op de tropische trend.

5

Exotische garnalensoep

Een garnalensoep is een gerecht dat – afhankelijk van de buitentemperatuur – heet tot lauw geserveerd mag worden. De pittige smaak maakt het tot het perfect gerecht voor een warme zomeravond. En samen met een goed glas koude, witte wijn is deze soep helemaal hemels. Wil je een iets meer exotisch tintje toevoegen aan dit gerecht? Voeg dan een beetje extra citroengras toe!

_09A8345_800

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 grote garnalen
  • Sap van 1 limoen
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine rode peper
  • Een beetje zwarte peper uit Sichuan
  • 2/3 verse laurierblaadjes
  • 1 handjevol Shiitake champignons
  • 1 handjevol kleine gele tomaten
  • 1 handjevol kleine rode tomaten
  • Visbouillon
  • Verse peterselie
  • Snufje Zout

Bereidingswijze

Pel indien nodig de schaal van de garnaal vanuit de holle kant (waar de ‘pootjes’ zitten) eraf. Dit doe je door de pootjes als het ware opzij te schuiven en eraf te trekken. Snijd de bolle kant van de garnaal een klein stukje in met een mes. Trek vervolgens het darmkanaal met je vinger of mes eruit. Plaats de garnalen op een bord en besprenkel ze met het limoensap en een eetlepel olijfolie.

Verwarm de pan met een beetje olie. Voeg de fijngesneden ui en de rode peper toe (als je van pittig houdt kun je ook wat zaadjes toevoegen). Roer en voeg de peper toe. Vervolgens voeg je de laurier en de fijngesneden champignons toe. Als je shiitake champignons gebruikt dan moet je deze eerst in warm water leggen zodat ze wat water opnemen. Als je verse champignons gebruikt dan kun je deze wassen en halveren.

1

Bak de champignons ongeveer 3 – 4 minuten, voeg dan de tomaten toe (gehalveerd of in kwartjes gesneden) roer nogmaals en bak nog 3 minuten. Voeg de garnalen toe, roer en kook deze nog een minuut. Zet het geheel dan onder water (gebruik hiervoor heet water) en voeg de visbouillon toe.

collage-2

Laat de soep nog 3 -5 minuten koken tot de garnalen ondoorzichtig zijn. Haal de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met olie en eventueel een snufje zout. Serveer gelijk, koud of warm, en voeg de peterselie op het laatste moment toe. De peterselie kun je grof snijden of fijn hakken. De soep kan maximaal 8 uur bewaard worden in de koelkast.

3

Tropische Papajasalade

Deze frisse en lichte salade is heerlijk voor een zomerse lunch of als appetizer bij een diner. De sla is daarnaast supergoed te combineren met bovenstaande garnalensoep. Bereid deze salade vlak voordat je van plan bent het op te dienen of maak het alvast van te voren klaar en doe er plastic folie over.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rijpe papaja
  • 1 knapperige komkommer
  • 15/20 groene tomaten
  • 2 kleine kroppen sla
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte azijn
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Maak de sla schoon en snijd de sla in stukken. Was de komkommer en snijd deze met een scherp mes in plakjes. Was daarna de tomaten en snijd ze door de helft. Schil en snijd de papaja in blokjes en verwijder de pitten. Doe vervolgens alles in een slakom (of op 4 borden als dat handiger is) en besprenkel de zomerse salade licht met olie, azijn en zout. Daarna kan de salade meteen opgediend worden. Genieten!

collage

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline