De ultieme gids voor samenwonen

Ga je binnenkort samenwonen? Super leuk! Hoe gaan jullie de inrichting van het nieuwe liefdesnestje aanpakken? Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij 8 tips voor je om dit proces soepel te laten verlopen.

samenwonen-verhuizen-witte-spullen

1. Praten!

Communiceren in een relatie is noodzakelijk. Vertel daarom wat je verwachtingen zijn, wat je wel en niet mooi vindt en wees vooral eerlijk tegen elkaar. 

2. Compromissen sluiten

Er zal een punt komen waarbij jullie compromissen moeten sluiten. Raak niet in paniek als jullie smaken totaal van elkaar verschillen. Probeer een gezamenlijke smaak te ontwikkelen in plaats van het mixen van verschillende stijlen. Haal inspiratie uit een reis die jullie samen hebben gemaakt of uit jullie favoriete film of restaurant.

3. Opruimen

Twee huishoudens betekent ook twee keer zoveel spullen. Inventariseer welke spullen jullie allebei hebben – wat mag er blijven en wat komt jullie nieuwe stulpje écht niet in?

4. Dubbelchecken

Heb je allebei nog een bank, een eettafel of een bed? Tja, dat wordt keuzes maken! Het is geweldig als jullie op één lijn zitten. Wil dat niet helemaal lukken? Ga dan voor de logische aanpak en selecteer spullen met een betere kwaliteit. 

5. Emotionele waarde

Van sommige dingen kun je gewoon geen afscheid nemen. Jullie moeten met elkaar overeenstemmen welke items veel voor jullie betekenen – deze gaan dan sowieso mee naar het nieuwe huis!

6. De basis 

Het mixen van jullie items werkt alleen in combinatie met de juiste basiskleuren. Wat wordt jullie kleurenpalet? Selecteer 4 of 5 kleuren en wees consistent in het gebruik ervan! Laat deze kleuren terugkomen in de muren of accessoires.

7. Combineren 

Jullie huis moet voelen alsof het van jullie beiden is.  Zoek naar de balans: zijn bank in combinatie met jouw sierkussens? ‘Best of both worlds’ is jouw motto!

8. Geen stress!

Het perfecte interieur creëer je niet in één dag. Maak je daarom niet al te veel zorgen als je niet meteen happy bent met de inrichting. Geef het gewoon wat meer tijd. 

samenwonen-witte-dozen

Met deze tips in je achterhoofd zijn we ervan overtuigd dat jullie liefdesparadijs hemels gaat worden!

Foto’s: Living4Media 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline