Vakantiewijzer deel 4 – Last minute mini-vakantie in eigen land

Heb je vorige week vanachter je bureau moeten toezien hoe de zomer van 2016 zijn doorstart maakte? Neem je laatste vakantiedagen op en trek erop uit in eigen land! Wij zetten een paar leuke uitjes voor je op een rij die ook plezier opleveren wanneer jouw mini-vakantie alsnog in het water valt.

01_oostvaardersplassen_vakantiewijzer

Natuur – Oostvaardersplassen

Onlangs is de treinreis van Almere naar Lelystad uitgeroepen tot het mooiste traject van Nederland. Niet zo vreemd want je gaat namelijk met de trein dwars door de Oostvaardersplassen. Wie de documentaire ‘De Nieuwe Wildernis’ heeft gezien, hoeven wij niet uit te leggen hoe mooi dit natuurgebied in Flevoland is. Rietvlaktes, grasvelden en waterplassen wisselen elkaar af en kijkend uit je treinraampje zie je hoe wilde Konikpaarden in galop het landschap doorkruizen terwijl Heckrunderen en edelherten aan het grazen zijn. Ben je enthousiast geraakt? Trek stevige schoenen aan en ontdek de schoonheid van dit stukje Nederland!

Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, Lelystad – di t/m zo 10 – 17 uur uur

02_rijksmuseum_vakantiewijzer

Cultuur – Rijksmuseum

Cliché natuurlijk, maar je moet écht minimaal één keer per jaar een bezoek brengen aan het Rijksmuseum. En nu helemaal, want Marten & Oopjen – het met Frankrijk gedeelde en door Rembrandt van Rijn geschilderde echtpaar – logeren t/m 2 oktober in het Rijks. Het ten voeten uit afgebeelde duo hangt in de Nachtwachtzaal. Daar kan je dat andere wereldberoemde schilderij van Rembrandt ook gelijk bewonderen!

Expositie Marten & Oopjen – 2 juli t/m 2 oktober 2016 in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum

03_slotloevestein_vakantiewijzer

Kids – Slot Loevestein

Ook wanneer het regent in je vakantie, kun je bij Slot Loevestein terecht voor een vermakelijke en educatieve middag voor jong en oud! Het entreekaartje is een sleutel met chip die jou en je kids toegang geeft tot alle ruimtes en activiteiten en jullie op interactieve wijze de geschiedenis van het Slot laat beleven. Voor de iets oudere kinderen of ouders die zich nog kind voelen: waan je een ridder en schiet met een kanon op de ‘tegenstander’ aan de andere kant van de slotgracht! Doelwit gemist? Dan is de kans groot dat je teruggestuurd wordt naar de Ridderschool.

Loevestein 1, Poederoijen – Elke dag geopend van 11.00 – 17.00 (in september op maandag gesloten, van oktober t/m april alleen in het weekend geopend)

04_valtifest_vakantiewijzer

Muziek – Valtifest 3 september 2016

Elk eerste weekend van september ziet heel Amsterdam er een stuk kleurrijker uit. Door de hele stad zie je mensen in de gekste kostuums richting de pont naar Noord fietsen. Eenmaal aangekomen op de NDSM-werf gaan alle remmen los. Elk jaar weer is het een vrolijke boel waar alles kan en mag dit laatste weekend van de vakantie. De dresscode van dit jaar is ‘on fire’. Duik die verkleedkist maar alvast in!

NDSM Werf Amsterdam – zaterdag 3 september 2016 12:00 – 23:00 uur – tickets vanaf € 44,-

05_kitesurfen_vakantiewijzer

Actief – Kitesurfen aan de kust

Wil je actief je grenzen verleggen? Boek een paar kitesurflessen aan de Nederlandse kust! Aan het begin moet je een beetje geduld hebben, maar eenmaal de eerste meters op zee gemaakt, gaat het snel! Je hebt te dealen met de kracht van het water en de wind en dat maakt kitesurfen een uitdagende activiteit voor sportievelingen!

Kitesurflessen worden gegeven in o.a. Scheveningen, Noordwijk, Bloemendaal, Zandvoort & Wijk aan Zee.

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline