Vier oud & nieuw met Odette

Creative Director Odette houdt van tradities, zeker rond de feestdagen. Maar die mogen voor de jaarwisseling natuurlijk wel mooi aangekleed worden! Maak ook jouw huis helemaal party proof voor Oud & Nieuw en ontdek wat Odette gaat doen op 31 december!

01_nieuwjaar_odettesimons

 


Luchtverkeer

Hoe ‘kerstig’ het er thuis nu ook uitziet, met slechts een kleine aanvulling maak je de boel extra feestelijk voor de jaarwisseling. Odette heeft een slimme tip: “Ga voor grote ballonnen gevuld met helium, die geven je kamer een instant party gevoel. Kies gedurfd voor zwart en hang er lange gouden linten aan tot aan de grond. Schuif de eettafel tegen de muur zodat er ruimte ontstaat om te dansen. Haal vooral de stoelen van de tafel af want die staan toch alleen maar in de weg.”

 

Gouden randjes

Met de ballonnen in de lucht kunnen de voetjes al bijna van de vloer, maar de tafel heeft natuurlijk ook nog wat aandacht nodig. “Trek het gouden accent van de ballonnen ook door in de tafeldecoratie. Heb je geen bijzondere borden? Gebruik dan gouden lint om bijvoorbeeld de standaard van je presenteerschaal voor de oliebollen op te leuken of leg het lint losjes over de tafel. Strooi wat glitters tussendoor en klaar ben je! Of ga aan de slag met deze supermakkelijke DIY waarmee je zelf je borden goud verft.”

02_nieuwjaar_odettesimons

Ballenspel

Is je kerstboom al opgeruimd en klaar voor het vreugdevuur? Maar vind je het leuk om je kerstdecoratie toch nog een keer terug te laten komen? Ook dat kan! Odette: “Hang bijvoorbeeld een kerstbal aan de gouden linten van de ballonnen. En leg decoratie speels tussen de hapjes en glazen op tafel. Extra leuk als de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd. ”

 

Sentimenteel plaatje

Wat doet Odette zelf eigenlijk met de jaarwisseling? “Ik blijf dit jaar thuis en ga genieten van het uitzicht op mijn dakterras. Om twaalf uur staan we daar echt tussen het grote vuurwerk, ook al is dat eigenlijk niet nodig… ik word stiekem ook nog steeds heel blij van simpele sterretjes! Verder zet ik op mijn dak allemaal kaarsjes neer en drink ik schaamteloos champagne, de koude vingers neem ik op de koop toe!”  Odette heeft nog een andere oudejaarsavondtraditie : “Samen met mijn goede vriendin Mandy zet ik om iets voor twaalf uur ‘s nachts altijd ‘Happy New Year’ van ABBA op. We deden dit al toen we als twintigers allebei nog single waren, nu jaren verder barsten we ieder jaar opnieuw in tranen uit met zijn tweetjes!”

04_nieuwjaar_odettesimons

Proost!

Om twaalf uur is het ook in huis bij Odette tijd voor de eerste nieuwjaars wensen “Ik bel altijd mijn vader, moeder, zus en broertje als eerste op om ze een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Na middernacht lopen we naar het strand van Scheveningen om te kijken naar het vreugdevuur. Dat wordt ieder jaar hoger.  Op nieuwjaarsdag blijf ik net iets langer in bed liggen dan normaal, ontbijt ik in joggingbroek en daarna ga ik altijd langs bij mijn familie. De jaarwisseling vind ik elke keer weer een bijzonder moment, omdat het nieuwe jaar nog helemaal open ligt. Alles is mogelijk!”

 

Klaar met die shine

Als je een feestje thuis hebt gehad, ligt je huis waarschijnlijk op 1 januari nog vol met glitters, of zit je zelf helemaal onder. “Als er glitters op je kleding zitten kun je kledingrollers gebruiken om het grootste deel te verwijderen. Gebruik haarspray op de meest hardnekkige delen en was de kleding daarna met de hand. Als je de wasmachine gebruikt is de kans groot dat meer kleding ineens vol glitters zit! Voor je vloerkleed is een stofzuiger meestal sterk genoeg gelukkig! Plakken de glitters aan het tapijt? Gebruik dan tapijtreiniger, gekookt water en een handdoek. En een dosis geduld. Have a happy new year!”

03_nieuwjaar_odettesimons

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline