Whitepod hotel in de Zwitserse Alpen

Een klassiek, houten chalet in de bergen met geruite tafelkleedjes en geweien aan de muur… Leuk? Zeker, maar dit bijzonder designhotel in Zwitserland dat ecologisch verantwoord is én alle luxe van een sterrenhotel heeft is fantastisch! Het Whitepod hotel is absoluut uniek in design, comfort en charme. In de zogenaamde “pods” – een soort iglo’s – kom je helemaal tot rust!

Whitepod

Natuurbehoud en luxe

Het Whitepod hotel is gelegen aan de voet van de Dents du Midi in de Zwitserse Alpen en werd geopend in 2004. De filosofie van het hotel is dat natuurbehoud, luxe en comfort heel goed samengaan. Om te beginnen is er de architectuur van het hotel. De kamers zijn geen gewone kamers, maar “pods”, een soort iglo’s. Deze solide, bolvormige constructies hebben maar weinig materiaal nodig. Bovendien zorgt de vorm voor een optimale luchtcirculatie en energiebesparing.

Whitepod
De pods staan op houten dekken, zodat de natuur intact blijft. Bovendien kunnen de pods zo gemakkelijk weer worden afgebouwd.

Maar het hotel doet nog meer voor het milieu! Het Whitepod hotel controleert het water- en energieverbruik en recycled het afval. Verder koopt het hotel zoveel mogelijk lokale producten in. Ook streeft het hotel ernaar het gemotoriseerde vervoer zoveel mogelijk te beperken. Bij wijze van experiment nodigt het hotel de gasten daarom uit om te voet naar hun pod te gaan, een wandeling van ongeveer 15 minuten.

Whitepod
Met slechts 15 pods is het Whitepod hotel een kleinschalig en exclusief resort

Een luxe resort

Deze kleine moeite wordt ruimschoots gecompenseerd door de werkelijk schitterende omgeving en een  bijzondere service. De pods zijn gelegen op 1400 meter hoogte op eigen terrassen van 150 m2, en hebben een adembenemend uitzicht over het meer van Genève.

Whitepod

Elke pod is een knusse cocon van 40 m2 met panoramisch uitzicht op de bergen. Ze zijn met zorg individueel ingericht met tweedehands meubilair uit de regio en gerecycled materiaal. Ze hebben een Scandinavisch design. De pods worden verwarmd door een houtkachel. Knusse, zachte vellen op de vloer en op de fauteuils zorgen voor extra warmte. Royale gordijnen in aardekleuren hangen aan beide zijden van de panoramische ramen.

Whitepod

Op de kingsize bedden ligt luxe organisch linnen met daarop stoere legerdekens en fijne kussens. Iedere pod heeft een complete badkamer, die volledig is ingericht met hout uit nabijgelegen bossen.

07_whitepod_hotel_zwitserland
In het midden van het kamp staat een gerenoveerd chalet, waar het ontbijt en snacks geserveerd worden. Het Whitepod hotel heeft ook een Finse sauna en een spa waar je verschillende soorten massages kunt boeken.

Wat je nog meer kunt doen in het Whitepod hotel? Hiken, in de sneeuw wandelen, tochten met de hondenslee maken, paragliden, skieën en nog veel meer. Het hotel biedt zijn gasten zelfs de luxe van privé ski-pistes van 7 kilometer en twee liften.

Whitepod
De receptie en het restaurant bevinden zich in het iets lager gelegen Cerniers chalet. Het restaurant serveert regionale- en seizoensgerechten.

 

Photo credits © Whitepod hotel & Micha Riechsteiner

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline